Hírek

Megnyílt Németh Júlia amatőr művész kiállítása az Agora galériáján

2023. augusztus 30., 19:19

Megnyílt Németh Júlia amatőr művész kiállítása az Agora galériáján. Az alkotó absztrakt képeket fest, mostani válogatása az Anomáliák címet kapta. Az alkotásokat szeptember 17-ig lehet megtekinteni.

Megnyílt Németh Júlia amatőr művész kiállítása az Agora galériáján

Absztrakt alkotások kerültek az Agora galériájára.

Leginkább a sötét színek dominálnak a képeken, letisztult eleganciát mutatnak.

Németh Júlia - amatőr festő

“Rengeteg dologból tudok inspirációt meríteni, általában személyes tapasztalatok, benyomások, érzések inspirálnak, de sokat merítek más művészeti ágakból is, akár zene vagy filmek, és legfőképpen a természet az, ami inspirál. Sok képemen visszaköszön számomra például az ásványoknak a formája, az alakzata, vagy akár a jégnek, a zúzmarának a formája.”

Németh Júlia egészen kisgyermekkora óta foglalkozik művészettel, de az absztrakt ábrázolásban találta meg igazán önmagát. Az alkotó kiállításának az Anomáliák címet adta, ami a szabályostól, a törvényszerűtől való eltérést, az egyediséget jelenti. Júlia a művészetében ezt fejezi ki. Munkáin keveri az akrillt és a pasztellt, stílusa leginkább monokróm. A megnyitón Agg Márton egy 30Y dalt adott elő.

Az amatőr művészt a családja is támogatta - ahogy az alkotásban, úgy a kiállításmegnyitón.

Horváth Soma - alpolgármester

Én elsősorban magánemberként vagyok itt, mert Németh Juli valamelyest a rokonom, és szerintem lenyűgöző az a képvilág, amit ő megalkot. Elgondolkodtató, inspirálja is az embert.

Németh Anna

Nővérem az alkotó, tehát egyrészt ilyen családi támogatás miatt is, másrészt mert szerintem nagyon tehetséges és nagyon szépek a munkái. Van még olyan kép, amit én sem láttam, amit most látok először, még nem is értem a végére egyébként, ugye a legtöbbet azért ismertem, láttam ahogy csinálta. Ugyan nem mindegyiket, de egy párat, meg igazából ő mindig is nagyon sokat alkotott, és közel állt hozzá a művészet.

A képeket szeptember 17-éig lehet megtekinteni az Agora nyitvatartási idejében.