Hírek

Megnyílt a húsvéti vásár a Fő téren

2024. március 25., 10:49

Megnyílt a húsvéti vásár a Fő téren. 25 pavilon portékái, ételei, különféle játékok és koncertek várják a családokat egészen nagypéntekig.

Megnyílt a húsvéti vásár a Fő téren

Az óriás nyulak, a mini vidámpark és sok finomság mellett mindennap változatos zenei programok várják az érdeklődőket a pénteken megnyílt szombathelyi húsvéti vásáron.

Prieger Szabolcs - rendezvény koordinátor

“A zenei programokban nagyon törekedtünk arra, hogy gyerekközpontú, családközpontú legyen, így részese lesz a Húsvéti Vásárnak az Apacuka zenekar, Kalap Jakab és Barátai. Lesz egy fantasztikus óriásbuborék show-nk is, és itt lesz Szombathelynek a legfiatalabb zenekara, mondjuk így: tini zenekara, a Sunday Brunch is”

A vásár nyitónapján a gyerekek egyik legkedveltebb helyszíne a nagyszínpad mögötti kiskert volt, harminc nyuszival a fűben, de sokan felkeresték a két vadonatúj szelfi pontot is: az óriási tojást és a tavaszi virágokkal díszített ünnepi szekeret. 17 órakor Nemény András polgármester köszöntötte a vásározókat.

Nemény András - polgármester

“Lesznek rendkívül jó programok a gyerekeknek is és a felnőtteknek is, étel, ital, szóval az élet maga itt van, és én azt szeretném, hogy ha nagyon sok szombathelyi jönne ide, hiszen mégiscsak ez egy közösségi tér, a város pedig egy nagyon jó közösség… gyerekek, családok és a város közössége jöjjön, érezze jól magát, töltődjön fel, és ezt az érzést vigye haza.”

Az Apacuka zenekar nyitókoncertje jó hangulattal töltötte meg a teret a kellemes, napsütéses időben.

“Süssünk, süssünk valamit… - ki szereti az édeset?”

Gombás Dzsenifer

“Nagyon jól érezzük magunkat! Nekünk fontos volt az Apacuka koncert, mert a kisfiam nagyon szereti, illetve nagyon jónak tartom a játszóparkot is a gyerekeknek - ők különféle játékokat találhatnak ott -, úgyhogy szerintünk nagyon szuper! Az árusok is nagyon kedvesek, nagyon szép termékeik vannak, illetve a vendéglátó rész is szerintem nagyon jó.”

A vásár szinte minden napján lesz gyerekeknek szóló zenés vagy egyéb foglalkoztató program. A felnőtteknek - többek között - a bluest játszó Grunting Pigs, az eklektikus és improvizatív műsorral készülő Kellene kis kert vagy a Zaporozsec akusztik nyújthat változatos zenei élményt.