Hírek

Megkezdődött a versenyszezon a Lorigo Táncsport Egyesület számára

2023. március 22., 21:33

Megkezdődött a versenyszezon a Lorigo Táncsport Egyesület számára. A Tíztánc Magyar Bajnokságnak az Agora Sportház adott otthont, a minőségre nem lehetett panasza a nézőknek, akik a legfiatalabb táncosoktól a seniorokig valamennyi korosztály produkcióját vastapssal értékelték. A hazai környezetből erőt merítő szombathelyi versenyzők közül két páros is a dobogó legfelső fokára állhatott a nap végén.

Megkezdődött a versenyszezon a Lorigo Táncsport Egyesület számára

Nagy tervekkel kezdte a versenyszezont a Lorigo Táncsport Egyesület, amely hazai környezetben kezdte meg az idényt az Agora Sportházban. A Magyar Táncsport Szakszövetség már 2022 őszén a szombathelyi egyesületnek ítélete a rendezés jogát, így a Tíztánc Magyar Bajnokságnak köszönhetően ismét a sportág fővárosa lett a vasi vármegyeszékhely. A Lorigo Táncsport Egyesület versenyzői január elején megkezdte a felkészülést az erőpróbára. A szombathelyi egyesület táncosai komoly tervekkel vágtak neki a hétvégi megmérettetésnek.

Faludiné Lovas Henriette - vezető, Lorigo TSE
- Ez volt az év első igazi nagy versenye itt a magyar versenytánc sportban, mégpedig a tíztáncosoknak volt az év legrangosabb versenye a Magyar Bajnokság. S természetesen januárban már nekiálltunk, hiszen tudtuk, hogy itt mi fogjuk megrendezni és hazai pályán azért nem könnyű versenyezni, de Én azt gondolom, hogy az eredmények azt mutatják, hogy nagyon jól sikerült ez a felkészülési időszak. 

A verseny színvonalát jól tükrözi, hogy az ország valamennyi kiemelt egyesülete képviseltette magát a rendezvényen. A Lorigo TSE történetében kiemelt fontosságú volt ez a bajnokság, hiszen még nem fordult elő, hogy hasonló erőpróbán 16 párossal vegyenek részt. A legnépesebb mezőny az ifjúsági korosztályban volt, a 25 indulónak köszönhetően előselejtezőkkel kellett megtoldani a menetrendet, így a gyerekek a tervezett időponthoz képest egy órával korábban kezdték a versengést. 
A minőségre nem lehetett panasza a nézőknek, akik a legfiatalabb táncosoktól a seniorokig valamennyi korosztály produkcióját vastapssal értékelték. A szombathelyi egyesület nemcsak résztvevők terén, hanem eredményesség tekintetében is magasra tették a lécet. Országos bajnok lett az ifjúsági korcsoportban Kovács Ádám és Faludi Eliza kettőse, akikre ígéretes versenyidény vár. Aranyérmes lett a felnőttek mezőnyében Gombkötő Balázs és Balogh-Laskovics Petra is. 
A sikeres hétvégét követően sincs megállás a Lorigo versenyzőinek, hiszen két hét múlva standard és latin táncokból adnak számot tudásukról.