Hírek

Megkezdődött a szezon a Haladás VSE súlyemelői számára

2024. február 28., 15:27

Megkezdődött a szezon a Haladás VSE súlyemelői számára. A versenyzők hazai közönség előtt, a Vas Vármegye bajnoksággal indították az idényt a Tóth Géza-csarnokban.

Megkezdődött a szezon a Haladás VSE súlyemelői számára

Eredményes volt a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya számára a tavalyi év, hiszen hazai és nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai. Hasonlót remélnek a mostani szezonban is a zöld-fehér egyesület edzői. Az első állomás a Tóth Géza-csarnokban megrendezett Vas Vármegye Bajnokság volt.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE

Ez egy területi minősítő versenynek felel meg. Ez a legalacsonyabb, legkisebb szintű verseny, ahol a Magyar Súlyemelő Szövetség versenyrendszerébe lehet csatlakozni. Itt lehet minősítési szinteket elérni illetve ugye majd ezáltal nagyobb versenyekre is nevezni.

A kezdő súlyemelőktől a rutinosabb sportolókig valamennyien dobogóra álltak. Nagyon jó lehetőség a vármegye bajnokság arra is, hogy a közelgő kiemeltebb erőpróbára hangoljanak a versenyzők. A Haladás valamennyi korosztály számára válogatottat is ad.

Hencz Kornél - elnök, Vas Vármegyei Súlyemelő Szövetség

Mindenképpen ki kell emelni, hogy a Haladás VSE egy utánpótlás nevelde, ahol saját nevelésű gyermekek vannak, akik aztán a későbbiek folyamán a válogatottban - ifjúsági, junior, felnőtt válogatottnak a tagjai - ezt továbbra is folytatnánk. Erzsiék nagyon komoly munkát végeznek ezzel kapcsolatosan.

A versenyen tarolt a házigazda: 20 érmet akasztottak a Haladás-súlyemelők nyakába.