Hírek

Megkezdi szereplését a bajnokságban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata

2023. október 16., 18:38

Megkezdi szereplését a bajnokságban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. Szabó László együttesének összetétele több ponton is változott, de az idénynek megerősített kerettel futhatnak neki a lányok.

Megkezdi szereplését a bajnokságban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata

A legutóbbi szezonban erején felül teljesített a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata, amely a nyugati régióban a harmadik helyet szerezte meg. A legjobb nyolc között viszont már az első körben búcsúztak a lányok, de így is elégedett lehetett Szabó László vezetőedző, hogy vékony kerettel sikerült a célokat elérni. Nyáron több újonc is érkezett a szombathelyi csapatba, így a tréner joggal reménykedik.

Szabó László - vezetőedző, SzoESE

Most is egy jó, egymásért küzdő, hajtós csapat van és azt gondolom, hogy a játékosok biztos vagyok benne, hogy ki fogják hozni magukból a maximumot. Hogy ez mire lesz elég, az leginkább rajtunk kívül az ellenfelektől függ. Akik közül - igazából minden évben - idén is variáltak. Más pesti csapat került keletre, más pesti csapat került nyugati régióba. S most a tavalyi bajnok ELTE-t kaptuk a csoportba a TF helyett. Biztos, hogy ők nagyon erősek, a Győr is nagyon erős. Az összes többi helyre szerintem azt gondolom, hogy bárki odaérhet, köztük mi is és az a célunk, hogy a csoport 3-4. helyét elhozzuk.

Nagy dobásra készül a csapat centere, Plózer Petra is, akire idén is fontos szerep hárul védekezésben és támadásban egyaránt. Szeretne a vasi együttessel az egyetemi bajnokság legjobb négy csapata közé kerülni.

Plózer Petra - játékos, SzoESE

Úgyhogy nagyon remélem, hogy idén azért az Én álmom is megvalósulhat. Úgyhogy Én nagy reményeket fűzök ehhez az idei szezonhoz is és remélem, hogy beteljesül, mert nekem tényleg ez a legnagyobb célom és most még mindenféleképpen szeretnék valamit letenni itt az egyetemen az asztalra. Úgyhogy remélem, hogy idén ez megvalósulhat.

Első lépésként hétfőn este a Sopront kellene két vállra fektetni, és begyűjteni a győzelemért járó bajnoki pontokat. A SMAFC elleni nyitányt este fél 7-kor rendezik a Gál László egyetemi sportcsarnokban.