Hírek

Megfiatalított kerettel vág neki az új bajnoki szezonnak a Haladás-Viktória FC

2023. július 21., 17:27

Megfiatalított kerettel vág neki az új bajnoki szezonnak a 25. születésnapját ünneplő Haladás-Viktória FC női labdarúgó együttese. Markó Edina csapatának összetételében történt változás, ugyanakkor továbbra is helyi kötődésű fiatalokra épül a szombathelyi csapat.

Megfiatalított kerettel vág neki az új bajnoki szezonnak a Haladás-Viktória FC

A nyári pihenőt, táboroztatást és egyéni felkészülést követően már csapatfoglalkozással hangol az új idényre a Haladás-Viktória FC élvonalbeli labdarúgó együttes. Az előző idényben a kupaelődöntőig, valamint a hatodik helyig jutott a vasi gárda, amelytől a nyáron hat játékos távozott, helyüre pedig saját nevelésű fiatalok érkeztek. Volt merítési lehetősége Markó Edina vezette szakmai stábnak, hiszen az akadémiai bajnokságot a szombathelyiek U19-es csapata nyerte. Közülük pedig többen már bizonyítási lehetőséget kaptak az előző idényben is. A keretet továbbra is a helyi kötődésű fiatalok alkotják, kiegészülve minőségi légiósokkal. Nincs könnyű helyzetben ugyanakkor a csapat, hiszen nyolc labdarúgó kapott meghívót a válogatott edzőtáborába, így nem teljes kerettel készülnek a lányok a következő erőpróbára.

Hérincsné Markó Edina - vezetőedző, Haladás-Viktória FC

Most panaszkodhatnék, de voltam a másik oldalon is, amikor válogatott edzőként abszolút elvárható volt és örültem neki, hogy a játékosokat rendelkezésre bocsátják a klubok. Tehát most így, hogy visszakerültem a kluboldalra, természetesen nem fogok emiatt reklamálni, hanem megoldjuk a dolgokat. Ez az edzői munkának az egyik nehézsége és önmagában szépsége is, hogy állandóan egy kicsit a spontaneitás, a rögtönzés és a megoldás keresés az egyik fő feladatunk. Úgyhogy az a lényeg, hogy mindig a játékos áll a központban, mindig az a lényeg, hogy mindig rájuk vigyázzunk, megpróbáljuk megtalálni azt a terhelést és foglalkoztatást, ami építi őket, de nem terheljük vele túl őket.

Időközben az első felkészülési mérkőzését is lejátszotta a 25. születésnapját ünneplő Viktória FC, amely a ZETE-napokon lépett pályára. Markó Edina tanítványai a rekkenő hőség dacára magabiztos, 8-0-ás győzelmet arattak Zalaegerszegen. A terveknek megfelelően több nemzetközi rutinnal rendelkező ellenféllel játszik még a vasi gárda barátságos mérkőzést az augusztus végén kezdődő bajnoki nyitányig.