Hírek

Megérkezett az idei tél első komolyabb havazása

2023. december 04., 19:10

Megérkezett az idei tél első komolyabb havazása. Néhány centi hó hullott szombat délelőtt a városban és környékén, és a fagyos időnek köszönhetően tartósan meg is maradt. Szánkózás, hóemberépítés volt sok család hétvégi programja a járda- és autótakarítás mellett. A havas utakon több baleset is történt.

Megérkezett az idei tél első komolyabb havazása

Városszerte havazott szombaton délelőtt, igazi téli csodavilággá változtak az utcák, parkok, udvarok. Sokak számára hólapátolással indult a nap.

A hóeltakarítás után érdemes lesózni a járdát, hogy ne csússzon, ezt többen meg is tették. A fagyos időnek köszönhetően tartósan megmaradt a hóréteg. Bár a hó némi munkával jár, a legtöbben örülnek neki, még a házi kedvencek is.

Berkecz Noémi

"Nagyon szeretem a havat, de vannak vele fenntartásaim, mert plusz feladatokat ad a ház körül, fel kell sózni, nehogy reggelre lefagyjon. De közben szeretem, mert ki lehet menni a barátokkal hógolyó-csatázni, szánkózni, és ez felejthetetlen élményt ad."

Egyre ritkábban esik a hó, ha igen, akkor sem nagy mennyiség. Sokan kihasználták a lehetőséget egy kis szánkózásra. Több család is az Emlékmű dombon töltötte a délutánját.

Gyárfás Viktória

"Részben vártam, részben nem, a gyerekeim miatt örülünk neki, de tartottam tőle, hogy vizes lesz a hó, de örültünk neki, ki tudtunk jönni szánkózni, hóembert építeni, kijöttünk ide a dombra is, gyerekkori élményeket idézve."

Bartkó Júlia

"És miért szeretsz szánkózni? Mert a szánkó gyors. Szeretsz gyorsan menni? Igen. Szoktál hógolyózni? Szoktam."

Az intenzív hóesés kezdetben fennakadást okozott a közlekedésben, az autók téli útviszonyok között, havas, kásás burkolaton jártak. A közútkezelő gépei folyamatosan takarították, sózták az utakat. Több baleset történt a vármegyében, árokba borulás, koccanás is előfordult. A 88-as főúton megcsúszott egy Toyota, és ütközött a szemből érkező Volvóval, ketten megsérültek. Kőszeg és Horvátzsidány között felborult egy Suzuki és árokba csúszott egy Ford furgon.