Hírek

Megérkezett a Mikulás kedden az AGORA-ba

2023. december 05., 16:06

Megérkezett a Mikulás kedden az AGORA-ba. Több mint kétszázan jöttek el, hogy személyesen találkozhassanak a Nagyszakállúval, aki karosszékében ülve mesélte el a kicsiknek, hogy milyen gyereknek látta őket távcsövén keresztül az elmúlt egy esztendőben.

Megérkezett a Mikulás kedden az AGORA-ba

Gyerekekkel telt meg az AGORA galériája kedden délután. A kicsik azért jöttek, hogy személyesen találkozhassanak a Mikulással. A Nagyszakállú messziről érkezett.

Mikulás

“Lappföldről érkeztem, nagyon hosszú volt az út, a rénszarvasok is nagyon megfáztak, most kint parkolnak az épület előtt, és hát azért jöttem, hogy ajándékot hozzak a jó gyerekeknek Szombathelyen. Holnap megyek az iskolákba is, az óvodákba is, minden iskolát végig fogok látogatni, és arra bátorítok minden gyereket, hogy éjszakára tegyék ki azt a cipőcskét az ablakba!”

A Nagyszakállú a Mikuláskuckóban, karosszékben ülve várta a kicsiket. Minden gyereknek elárulta, mit látott messzelátó távcsövén keresztül az évben, szép szavakkal kedveskedett számukra. Többen ajándékot készítettek neki.

“Ezt nekem rajzoltad? Mikulás bácsinak szeretettel Szófiától.”

A Mikulás személyre szabott ajándékokkal lepte meg a gyerekeket.

Polgár Ferenc Balázs

“Egy kicsi trabantot, egy Mikulást meg egy kocsit."

Miklós Tina

"Kaptam karkötőt, tollat, csokit, meg a kis nyomdát, narancsot, szaloncukrot, és egy kis levél, a manók segítettek a Mikulás bácsinak."

Több mint kétszáz gyerek kereste fel a Mikulás kuckóját, több turnusban. A várakozás pillanatait rajzolással, színezéssel töltötték a kreatív sarokban.