Hírek

Megemlékezést tartottak Szarka Zoltán halálának 8. évfordulóján

2024. április 18., 18:36

Megemlékezést tartottak Szarka Zoltán halálának 8. évfordulóján. A Haladás VSE olimpiai bajnok labdarúgója 2016-ban hunyt el, 73 éves korában. 244 bajnoki meccsen védte a zöld-fehér csapat kapuját, tagja volt a mexikóvárosi ötkarikás játékokon aranyérmet nyert válogatottnak.

Megemlékezést tartottak Szarka Zoltán halálának 8. évfordulóján

A Haladás Sportkomplexumban, Szarka Zoltán emléktáblájánál tartották a megemlékezést. Az Illés Akadémia növendékei idézték fel a Haladás legendájának pályafutását, majd Gál László, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke emlékezett az olimpiai bajnok sportemberi nagyságára és szellemi örökségére. Szarka Zoltán pályafutása során 244 mérkőzésen védte a Haladás kapuját, majd edzőként 2015-ig pallérozta a tehetséges fiatalokat.

László Győző - alpolgármester
- Azt gondolom, hogy nagyon sok szombathelyi és labdarúgó nőtt fel a kezei között, igazi focista generációk és meg kell csak nézni az eredményeket. Ahogy itt elhangzott a köszöntők során, Ő egy igazi legenda volt és azt hiszem, hogy nagyon büszkék lehetünk rá mindannyian.

Az ünnepségen egykori pályatársak, jelenlegi klubvezetők is részt vettek. A rendezvény végén koszorút helyezett el az emléktáblánál László Győző alpolgármester, Halmosi Zoltán, Gál László, valamint a Haladás és az Illés Akadémia egyesületeinek vezetője. Az emlékezés lángját a család nevében ifj. Szarka Zoltán gyújtotta meg.