Hírek

Még nem nyit a Tófürdő

2010. április 28., 14:37

A hétvégére 26 fokos nyári meleget jósolnak a meteorológusok. Strandolni azonban még nem lehet, az elmúlt évekhez hasonlóan ugyanis a szombathelyi szabadtéri fürdőhelyek május második felében nyitnak.

Még nem nyit a Tófürdő

Néhány napja üres a fedett uszoda medencéje. Évente három alkalommal leengedik a 2 ezer köbméternyi vizet, és elvégzik a szükséges felújítási és karbantartási munkálatokat.

Kántás Zoltán fürdőfőmérnök, VASIVÍZ Zrt.

"A női és férfi oldalon teljes felújításra kerül a szauna és egyéb műszaki feladatokat is elvégzünk, amihez teljes leállás szükséges. Ezért hosszabb a májusi leállás."

 

A tervek szerint a fedett uszoda május másodikán nyit, a termálfürdő viszont később, május közpétől fogadja a vendégeket. Ezekben a napokban mossák, fertőtlenítik a medencéket. A belépőjegyek idén nem drágulnak: a felnőtt napijegy ára például 1050 forint marad.

A Tófürdő május 22-én nyit, de már most folynak az előkészületek. Cserélik a fagyrongálta csempéket, tisztítják a medencéket és a túlfolyókat. Az idei szezontól újdonsággal várják a csúszda-kedvelőket.

Kisörsi Ferenc üzemvezető, Tófürdő

Szolgálunk egy hagyományos belépővel amivel a családi csuszda hasznáható és egy csúszda belépővel pedig reggel 10 órától este 7-ig ingyen hasznáhatják a nagy belépőt.

A Tófürdő belépői öt százalékkal drágulnak idén. A csúszda jegy kettőszáz forinttal kerül többe, mint a sima belépő. Továbbra is kedvezményesen vásárolható majd a diák, a nyugdíjas, a családi és az uszoda belépő.