Hírek

Második állomásához érkezett hétvégén a vasi terepfutó versenysorozat

2024. február 08., 19:58

Második állomásához érkezett hétvégén a vasi terepfutó versenysorozat, ami az Alpokalja Szabadidősport Egyesület kiemelt rendezvénye. Idén a klasszikus 5, 10 és 15 kilométeres távok mellett a gyerekekre is gondoltak a szervezők: a legkisebbek 400 méteren és 2 kilométeren is próbára tehették magukat.

Második állomásához érkezett hétvégén a vasi terepfutó versenysorozat

Kellemes tavaszi időjárás csalogatta a résztvevőket a szombathelyi lőtér mellé, ahol újra terepfutók róhatták a távot. Az Alpokalja Szabadidősport Egyesület már 11. éve biztosítja a mozgás lehetőségét a sportbarátoknak. Népes mezőnyt vártak a szervezők a Vasi Terepfutó Sorozat újabb állomására is: a dozmati idénynyitót követően ezúttal a Parkerdőben bizonyítottak a résztvevők. Valamennyi korosztályra gondoltak, a gyerekek 400 méteren és 2 kilométeren, a felnőttek 5, 10 és 20 kilométeren indulattak. Nehezítő körülmény volt a felázott talaj és a szintkülönbség is. A rendezvényen a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület sportolói is részt vettek. Elektronikusan mérték az időt, frissítőpontokat alakítottak ki. Valamennyi befutó érmet kapott, a dobogósok díszoklevelet, a győztesek pedig a támogatóknak köszönhetően értékes ajándékokat kaptak. A szervező egyesület célja a folyamatos fejlődés.

Juhász Júlia - elnök, Alpokalja Szabadidősport Egyesület

Van egy álmunk, az idén először szeretnénk Business runt rendezni. Nagyobb cégeket keresnénk meg és hívnánk őket azzal, hogy az ott dolgozók együtt mozogjanak. Ez lenne az újdonság az idei évre, egyébként a tájfutó versenyeink, hagyományos tájfutó versenyeink az Őrség kupa, ami a térség egyetlen országos rangsoroló versenye az ősz egyik nagy versenye illetve van egy városi tájfutóverenyünk Szombathely kupa néven augusztus legvégén.

A Vasi Terepfutó Sorozat harmadik, egyben utolsó állomására még van lehetőség készülni és nevezni. A jelentkezők a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Pinka-szurdokban róhatják a kilométereket. Az Alpokalja Szabadidősport Egyesület mindhárom erőpróbáján egymásba illeszthető medállal kedveskedik a terepfutóknak.