Hírek

Második alkalommal rendezték meg hétvégén a Szabó Éva Emlékversenyt

2024. május 22., 11:33

Második alkalommal rendezték meg hétvégén a Nemzetközi Tenisz Szövetség által is elismert Szabó Éva Emlékversenyt. A szenior erőpróba kísérő-programjainak fénypontjaként felavatták a 27 bajnoki címmel rendelkező, két éve elhunyt Szabó Éva nevét viselő sétányt.

Második alkalommal rendezték meg hétvégén a Szabó Éva Emlékversenyt

Profi pályafutása során 27 bajnoki címet nyert Szabó Éva, aki Monte-Carlóban elődöntős, a Roland Garroson negyeddöntős volt, a világranglistán a 37. helyig jutott. 2022 őszén 77 éves korában hunyt el, azóta verseny őrzi az emlékét. A tavaly nyáron megrendezett első erőfelmérő annyira sikeres volt, hogy a nemzetközi szövetség oklevéllel ismerte el a szervezők munkáját. Nem volt kérdés, hogy idén is lebonyolítják a szeniorkorúak számára kiírt, nívós tenisz viadalt. A Magyar- és a Szenior Tenisz Szövetség, a szombathelyi önkormányzat, valamint a Haladás VSE tenisz szakosztályának közös szervezésű tornáján népes mezőny gyűlt össze.

Szabó Hajnalka - szervező

A második Szabó Éva Emlékversenyen vagyunk - öröm és szomorúság is. Szomorúság, mert már nincs közöttünk, öröm pedig, hogy megemlékezünk róla és visszük tovább az emlékét. A nemzetközi teniszverseny zajlik most itt a hátam mögött a Haladás teniszpályáin. A paletta színes: 30 éves a legfiatalabb és 87 éves a legidősebb játékos, aki nevezett. Több országból is neveztek, a magyarokon kívül csehek, oroszok, holland, osztrákok jelentkeztek a versenyre.

Látványos labdameneteket láthattak a szurkolók, akik ezúttal is mobil lelátón foglalhattak helyet. Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, három napon keresztül ragyogó napsütésben zajlottak a mérkőzések. A kísérő-rendezvények között players party és pickleball-bemutató is szerepelt, a külföldi vendégeket pedig városnézésre invitálták. Ennek egyik állomásaként érintették a frissen átadott Szabó Éva sétányt is. Az avatót pénteken tartották.

László Győző - alpolgármester

Szerintem egy nagyon szép dolog, hogy Éva néniről egy sétányt nevezünk el, ami az idők végezetéig fogja viselni a nevét. De mégsem lehet teljes az örömöm, hiszen ez azt jelenti, hogy már nem lehet közöttünk.

A Haladás Sportkomplexum mögött, a Perint-part mellett húzódó sétányon emléktábla őrzi Szabó Éva pályafutásának fontosabb állomásait és eredményeit. A kiváló teniszező 2006-ben az elsők között kapta meg a hazai szövetség életműdíját és örökös magyar bajnoki elismerését.