Hírek

Máskor Egyiptomba

2011. február 03., 15:18

Nem veszítik el a pénzüket azok, akik már lefoglalták üdülésüket Egyiptomba. Az utazási irodák más időpontot vagy üdülést ajánlanak fel számukra. A zavargások miatt január 31-e óta nem indulnak gépek. Szombathelyi turisták nem ragadtak a térségben.

Máskor Egyiptomba

Bár visszaesett a kereslet, még mindig akad érdeklődő az egyiptomi utazások iránt. Az afrikai országba 4 napja nem indulnak repülőgépek Magyarországról, mert a térségben zajló zavargások miatt a Külügyminisztérium I-es biztonsági kategóriába, azaz a fokozott kockázatot jelentő térségek közé sorolta a területet.
Ebben az utazási irodában úgy tudják, szombathelyi turista nem ragadt Egyiptomban, de többen is vannak a városban, akik már lefoglalták üdülésüket, de mégsem utazhatnak ki.

Grünwald Zsolt - marketingvezető, Iseum Tours Utazási Iroda
"Ilyenkor az az eljárás, hogy az utazásszervező iroda átfoglalja őket egy másik időpontra, más úticélt is lehet választani. Ha egyik sem vezet eredményre, akkor a díjvisszatérés mellett is dönthetnek a jogszabályok alapján."

Afrikában több helyütt - Jordániában és Algériában - is folynak zavargások, de ezeket az országokat a Magyar Külügyminisztérium egyelőre biztonságosnak tartja. A Tunéziába indulóknak viszont azt javasolják, egyelőre halasszák el utazásukat. Amint helyreáll a közbiztonság, Egyiptom is kikerül az utazásra nem javasolt területek közül. A külügyminisztérium honlapján folyamatosan tájékoztatást ad az aktuális helyzetről.