Hírek

Már használható a Repülők útján épült kerékpárút és járda

2021. október 11., 15:52

Szombathelyen az elmúlt időszakban 13 helyszínen valósulhatott meg TOP-os forrásból a közlekedésbiztonságot segítő beruházás. A 11 kerékpáros útszakasz és két csomóponti fejlesztés közel 900 millió forintból készült el. Az programban utolsóként a Repülők útján megépített kerékpárutat és járdát vehetik igénybe a közlekedők. A részleteket ma helyszíni sajtótájékoztatón ismertették.

 

Már használható a Repülők útján épült kerékpárút és járda

Körforgalomtól körforgalomig tart a 11-es Huszár utat és a Söptei utat összekötő új, kétirányú kerékpáros- és gyalogút. 1,4 km hosszúságban készült el a 3,8 méter szélességű út, amelyre kétrétegű aszfalt került, mellé kiépítették a közvilágítást, 35 fát és több száz cserjét is ültettek, a vasúti kereszteződésbe pedig fénysorompót telepítettek. Itt korábban járda sem volt. A közlekedésbiztonságot nagyban javító beruházás közel 246 millió forintba került.

Bokányi Adrienn – önkormányzati képviselő
„Azzal együtt, hogy másfél éve a Söptei úton betonlapos járdát tudtunk kiépíteni a buszmegálló és a 112-es Segélyhívó között, most már a Söptei út és a 11-es huszár út irányából egyaránt biztonságosan megközelíthető ez a munkahely.”

A Repülők útján kiépített kerékpáros és gyalogút kivitelezése 2020 nyár elején kezdődött, idén szeptember végén helyezhették hivatalosan is forgalomba a városban futó közlekedésbiztonsági fejlesztések utolsó elemeként.

Kalmár Ervin – városüzemeltetési osztályvezető
„13 szakaszon sikerült ezt a közlekedésbiztonsági beavatkozást elvégeztetnünk a TOP forrásból. Ebből 11 kerékpáros útszakasz volt és két csomóponti fejlesztés. A két csomópont a Brenner Tóbiás körforgalmi csomópont, illetve a Rohonci-Bartók csomópont lett felújítva.”

A most átadott új útszakaszon biztonságosan közlekedhetnek a munkahelyükre, vagy a bevásárolni igyekvők. A szombathelyi kerékpárúthálózat fejlesztése mintegy 900 millió forintos uniós forrásból valósult meg.