Hírek

Már a 17. évadnál jár a Savaria Szimfonikus Zenekar Zenemanó produkciója

2023. március 21., 17:01

Már a 17. évadnál jár a Savaria Szimfonikus Zenekar Zenemanó produkciója, amelynek célja, hogy játékos módon vezessék be a komolyzene világába a gyerekeket. Az év első előadásait múlt héten tartották meg, a szerepjátékos előadás azt Állati Jó Panzi-Jó! címet kapta.

Már a 17. évadnál jár a Savaria Szimfonikus Zenekar Zenemanó produkciója

Gyerekekkel telt meg a sportház csütörtökön és pénteken délelőtt. A Savaria Szimfonikus Zenekar megtartotta idei első Zenemanók hangversenyét, ahol a legkisebbek játékos formában ismerkedhetnek meg a komolyzenével. 

Kiss Barna - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
“Nagyon fontos számunkra az, hogy a komolyzenét azt beágyazzuk egy olyan közegbe, amit a gyerekek könnyebben befogadnak, meg kell tanulniuk, hogy bejönnek, zenét hallgatnak, a zenehallgatás az jó, és ezt a jóságot próbáljuk meg úgy összerakni, hogy ne csak szárazon zene legyen számukra, hanem kapnak mindig egy kis keretjátékot, amit a kollégáim játszanak el, színészkednek egy kicsit, vagy éppen csak zenélnek, kinek milyen feladata van, de úgy tűnik a látogatásból, hogy egyre fontosabb a gyerekek számára is meg a pedagógusok számra is, hogy eljöjjenek erre a rendezvényre.”

A mostani előadás az Állati Jó Panzi-Jó! címet kapta. A története szerint a zenekar tagjai utolsó pillanatban tudják meg, hogy külföldre kell menniük zenélni. Ezért a háziállataikat be kell adniuk egy kisállatok részére kialakított szállodába.

egy hét múlva…

A Zenemanót minden évben 4 alkalommal játsszák. A nagymúltú produkció folyamatosan fejlődött az évek során. A zeneműveket először narráció kísérte, ezt váltotta fel a szerepjáték, amely a gyerekek számára nagyobb élményt nyújt.

Tinicsné Berta Brigitta - tanító, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
“Rendszeresen járunk a zenemanó előadásokra. Iskolánknak kiemelt célja a kulturális nevelés. A gyerekek nagyon szeretik a zenét, nagyon szeretik az énekórákat. Művészeti iskolákban is kiemelten foglalkoznak a kulturális neveléssel, úgyhogy minden ilyen rendezvényre igyekezünk elhozni gyerekeinket.”

A Savaria Szimfonikus Zenekar programnaptárában a Brahms és Ligeti című hangverseny lesz a következő, március 31-én a sportházban.