Hírek

Máltai Szeretetszolgálat iskolaszer gyűjtés

2022. augusztus 25., 17:14

Szombatig gyűjtenek iskolasztert a szociálisan nehéz helyzetben élő gyermekeknek a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Legtöbben írószert, füzetet hoznak a gyűjtőpontra. Nagyon kevesen adományoznak iskolatáskát, tolltartót, és hasonlóan drága holmikat - pedig a családoknak ez a legnagyobb anyagi teher tanévkezdéskor. A Máltai Szeretetszolgálat a Körmendi úti hipermarketben fogadja az adományokat szombatig. Minden iskolaszernek örülnek, több korosztálynak segítenek.

 

Máltai Szeretetszolgálat iskolaszer gyűjtés

Ez a lukácsházi hölgy volt az első, aki a máltaiak kosarába tette az adományát. Hirtelen jött az ötlet, az üzletben vásárolt olyan dolgokat, amelyek gyorsan fogynak a suliban. Ezekből sok kell.


Ávárné Berényi Tímea
“Fontosnak tartom, hogy segítsünk a rászoruló családoknak, nekünk is van két ikergyermekünk, ők már középiskolások, de nagyon figyeljük, hogy hol, mikor tudunk segíteni, - Mit hozott most ide, és miért zat? - Alapvető tanszereket, füzeteket, radírokat, ceruzákat, és kívánom, hogy minél több adakozó, segítő ember legyen, jószándékkal!”

Szerdán kezdték a gyűjtést az önkéntesek, fél tucatnyian vesznek részt az akcióban. Évről évre számíthatnak rájuk a nehéz anyagi helyzetben élők. Az Intersparral együttműködve kétféle módon fogadják az adományt.

Asbóth Mária - megyei vezető -  Máltai Szeretetszolgálat Vas megyei Szervezete
“Iskolatáska, tolltartó, az a kevés, nyilván mert azok nagy értékek, de nagyon jó a füzet is, az írószer, egyéb rajzeszközök, kreatív dolgok, erre mind nagy szükség van. - És láttam különböző megvásárolható összegeket is az üzletben. - Igen igen, kétféle módon gyűjtünk, mait itt helyben kapunk és osztunk szét természetben, a másik pedig, amit ilyen kis kártyanyelveken lehet megvásárolni, az pedig a budapesti központba megy, és országosan fogják majd kiosztani.”

Az asztalka és a kosár mellett tájékoztatókat osztanak az önkéntesek, hogy minél többen adakozzanak.

Frikk József - önkéntes - Máltai Szeretetszolgálat

“Amikor átadom a szórólapokat,  vannak, akik sietősre fogják a figurát, voltak, akik azt nmondják, hogy most nagyon sietünk, nem fogadjuk el, viszont vannak, akik örömmel fogadják, kedvesen reagálnak, rámosolyognak az emberre, és vannak olyanok, akikkel rövid beszélgetés is kialakul, volt, aki elmesélte, hogy szívesen segítene, de nem áll módjában neki, az emberek között vannak, akik nehéz anyagi gondokkal közdenek, de a jó szív akkor is ott van, és ez nagyon jó dolog!”

Jövő héten osztják ki az egyre növekvő rászorulói körben az adományokat. Sok családdal már kapcsolatban állnak évek óta, de idén újak is képbe kerültek - emiatt fontos, hogy most minél többen adakozzanak.


Asbóth Mária - megyei vezető -  Máltai Szeretetszolgálat Vas megyei Szervezete
“Régi gondolat, ami bennem van mindig, mint máltai, hogy szíved mélyén tedd a jót, tehát ne vidd nyilvánosság elé, és ne hivalkodj azzal, hogy te valami jót tudsz tenni, mert a jó, az ugye belülről fakad, és ezt nem szeretnénk kihangosítani, de vannak olyan helyzetek, mint például a mostani is, hogy megkérjük azokat, akik tudnak, akiknek van valami feleslegük, hogy adjanak a rászorulóknak, mert a jótettnek mindig jó íze van.”

Szombatig várják az adományozókat a Körmendi úti hipermarketben, minden nap 10-től este hat óráig a Máltai Szeretetszolgálat Vas Megyei Szervezetének munkatársai.