Hírek

Május utolsó vasárnapja gyermeknap

2024. május 27., 23:00

Május utolsó vasárnapja gyermeknap. Oladon és a sportházban is programokkal várták a családokat, a tűzoltó parancsnokságok pedig kitárták a szertárkapukat.

Május utolsó vasárnapja gyermeknap

Számtalan program várta a családokat az oladi gyermeknapon.

Horváth Attila - alpolgármester, önkormányzati képviselő

Mi lehet fontosabb, mint a gyerekek? Egészen elképesztően jó a hangulat van itt, Én nagyon örülök annak, hogy egyrészt ennyien vagyunk, másrészt ez most már szép nagy családdá kezd válni, hiszen rendszeresen tavasszal és ősszel összejövünk.”

Népszerű volt az ugrálóvár, a trambulin és az arcfestés. A gyerekek közelebbről megnézhettek egy tűzoltóautót is. Amit csak lehetett, kipróbáltak.

Kállai-Nagy Lóránd

Bikát, trambulint, körhintát, ugrálóvárat, tűzoltót.

Művészeti csoportok mutatkoztak be a színpadon, és közben jó hangulatban dolgoztak a főzőcsapatok: bográcsban rotyogott a gulyás, az oladi nyugdíjas klub tagjai pedig palacsintát sütöttek.

Takács Mária - elnök, Oladi Nyugdíjas Klub

Kakaós palacsintát, lekváros palacsintát - akinek igénye van üres palacsintával - tudunk szolgálni és csülkös babgulyás fog elkészülni.

“Játékokat a helyükre!”

Bábelőadással várta a gyerekeket az AGORA, a kézműves asztaloknál állatfigurák készültek, és különböző játékokat is ki lehetett próbálni. A sportház előtti téren is nagy volt a nyüzsgés: a gyerekek felszállhattak rabszállító autóra és buszra, de sportolhattak és kutyát is simogathattak.

Kiss Andrea – Igazgató, Agora Közművelődési Igazgatóság

“Nagyon-nagyon sok játékot, főleg interaktív játékot hoztunk ide a térre, azért hogy ne egyedül játszanak a gyerekek. Elvégre gyereknap van, hanem a szülőkkel, a nagymamával, a nagypapával.”

Gyermeknap alkalmából megnyíltak a Vas vármegyei tűzoltóságok szertárkapui. Szombathelyen óránként indult idegenvezetés a laktanyában, bemutatták a felszereléseket, a járműveket, és próbariasztást is tartottak.

“Nekem tetszik …. jó érzés.”

Népszerű volt a kirakó, az aszfaltrajzverseny és az arcfestés.

Balogh Eszter - szóvivő, Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

“Nem maradhatott el idén sem … kitartásukat.”

A Nyitott szertárkapuk programban több száz érdeklődő ismerkedett a lánglovagok mindennapjaival.