Hírek

Magas színvonalú versenyt rendezett a Szombathelyi Darts Club

2022. február 10., 18:11

Több mint negyven versenyző állt tábla elé a Szombathelyi Darts Club saját, nyílt sorozatának első fordulójában. A magas színvonalú játéknapon házi döntőt rendeztek, amit Kámán Lehel nyert meg.

 

Magas színvonalú versenyt rendezett a Szombathelyi Darts Club

Hosszú évek óta nemcsak versenyeztetésre és utánpótlás fejlesztésre, hanem saját szervezésű tornák lebonyolítására is nagy hangsúlyt fektet a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. A tavaly csapatbajnoki aranyérmet szerzett együttesből többen is nyilat ragadtak a Goldfisch Open versenysorozat idei első állomásán. A klub elnöke bizakodó volt a megnyitót követően, és reményét fejezte ki, hogy 2022-ben is hasonlóan nagy csatákat hoznak a nyílt bajnoki fordulók.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
A tavalyi év elég sikeresen zárult, ez a Goldfisch Open sorozatunk. Idén is nyolc fordulóból állítottuk össze ezt a sorozatot, új arcok is vannak már. Egyre távolabbról - Nagykanizsáról is - érkeztek már versenyzők, úgyhogy szerintem elég sikeres volt a tavalyi év, egyre több érdeklődő van. 42 fő nevezett a mai versenyre. Azt gondolom, hogy jó színvonalon fogunk tulajdonképpen indulni.

A sorsolásnak köszönhetően több - a végső győzelemre is esélyes - versenyző már a csoportkörben kénytelen volt csúcsformában játszani. Végül a döntőben a szombathelyi klub dartsjátékosa, Kámán Lehel és Dobos Dávid csapott össze. A fináléban a nagyobb rutin döntött Kámán Lehel javára, ugyanakkor az ifjúsági páros bajnoki címmel rendelkező riválisa sem panaszkodhatott: Dobos Dávid az ezüstérem mellett a játéknap legmagasabb kiszállója címet is megszerezte, ami különdíjat ért számára. Sokat nem pihenhetnek a sportolók, hiszen valamennyi hétvégén bajnoki fordulókat rendeznek országos és régiós szinten is.