MNB
MNB - 2

Hírek

Magabiztos sikert aratott a Haladás VSE élvonalbeli férfi futsal együttese

2021. szeptember 15., 13:27

A címvédő szombathelyiek a Nyírgyulaj csapatát győzték le a Rohonci úti sportkomplexumban.

 

Magabiztos sikert aratott a Haladás VSE élvonalbeli férfi futsal együttese

Szinte napra pontosan egy hónappal az első fordulót követően lépett ismét pályára a címvédő Haladás VSE a férfi NB I-es bajnokságban. A veszprémi nyitányt követően Bajnokok Ligája előselejtezőt játszottak Juanra Calvo tanítványai, majd a válogatott összetartás miatt kellett várniuk a zöld-fehér szurkolóknak az első hazai találkozóra. Az ellenfél a nyáron alaposan megerősített Nyírgyulaj csapata volt, amely próbálta megnehezíteni a vasi alakulat dolgát. Az első félidő derekáig becsülettel tartotta magát a nyírségi együttes, többször a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól, majd a 13. percben Dróth Zoltán találatával megszerezte a vezetést a Haladás. Az előny birtokában sem álltak le a vasi futsalosok és Vas Ádám duplája révén esélyt sem hagytak ellenfelüknek a pontszerzésre. A házigazda együttesből mindenki hozzátette magáét a sikerhez, így Gyimesi kapus is, aki kisbüntetőt hárított a találkozó során. Az ifjú Kovács Máté nagyon örült, hogy csapata gólt sem kapott a találkozón.

Kovács Máté - játékos, Haladás VSE
Az első meccsünk a BL óta, nagyon vártuk. Ugye az első fordulót vereséggel kezdtük, ezt nagyon szerettük volna kijavítani és szerencsére jó játékkal tudtunk kijönni a mai meccsre. Nekem küön öröm, hogy gólt sem kaptunk a mai nap.

Sokat nem pihenhetnek Juanra Calvo tanítványai, hiszen hétfőn már Debrecenben, a DEAC csarnokában lépnek pályára, ahol szintén a három pont megszerzése lesz a Haladás elsődleges célja.