Hírek

Ma ünneplik világszerte a nemzetközi nőnapot

2024. március 08., 12:53

Ma ünneplik világszerte a nemzetközi nőnapot. Március 8-án hosszú sorok állnak a virágüzletekben, hogy a férfiak szebbnél szebb csokrokkal köszöntsék a hölgyeket. Idén is a tavaszi virágokat keresték a legtöbben. A szombathelyi képviselő-testület tagjai több helyszínen is virágot osztottak a lányoknak, asszonyoknak.

Ma ünneplik világszerte a nemzetközi nőnapot

 Március 8-án ünneplik világszerte a nemzetközi nőnapot. Hazánkban 1948 óta emlékezünk meg a jeles napról, ami a női egyenjogúságra és a nők emberi jogainak védelmére hívja fel a figyelmet.

Varga Gáborné
- Nekem a boldogságot jelenti a nőnap...

A férfiak ilyenkor virággal, édességgel köszöntik a szebbik nem képviselőit. A szombathelyi önkormányzat képviselői a város több pontján osztottak virágot: délelőtt a Domusnál és a  Fő téren is egy szál tulipánt kaptak az arra járó hölgyek.

Nemény András - polgármester
- Nagyon-nagyon fontosak a nők - nemcsak a városvezetésnek, hanem minden szombathelyinek - a férfiak számára tulajdonképpen az életnek a másik fele, nem is tudjuk elképzelni az életünket enélkül és mi, férfiak kicsit fogyatékosok vagyunk abból a szempontból, hogy ki tudjuk mutatni a szeretetünket. S ezért is jó, hogy van egy ilyen nap, amikor egy kicsit rá is kényszerülünk arra, hogy kimondjuk azokat a gondolatokat vagy szavakat, amiket egész évben érzünk és a szeretetnyelvünk különböző módjain megpróbálja kifejezni.”

Volt, aki már tegnap elkezdte, ma pedig folytatta hölgyszerettei ünneplését.

Benyák Jenő
- Az igazság az, hogy tegnap már a feleségemet meg a kislányomat megköszöntöttem fokföldi ibolyával meg egy jácinttal előtte egy nappal - nem baj ugye, az nem veszélyes - és nagyon szépen megköszönöm az úrtól, úgyhogy ezt még átadom pluszban. Ez lesz az áfa!

Az Olad Városrészért Egyesület az ünnep alkalmából virágvásárt rendezett, ahol a Primula volt nagyon kelendő. Megrohamozták a virágüzleteket, sorok álltak a standoknál, egymásnak adták a kilincset a vásárlók.

Veres Magdolna - üzletvezető
- Nagyon széles a skála: 17-18 éves fiúktól az idősebb urakig, akik megtisztelik a hölgyeket azok mind jelentkeznek virágért vagy jönnek vásárolni.

Legtöbben tavaszi virággal köszöntötték a hölgyeket: a frézia, a nárcisz, a tulipán és a rózsa volt a legkelendőbb. Jól fogyott a vágott és a cserepes virág is.