Hírek

Kulturális ajánló

2010. február 21., 19:46

Ezen a héten a képzőművészet és a zene rajongói érezhetik magukat elkényeztetve Szombathelyen. Kiállításmegnyitókat és koncerteket ajánlunk a kultúra szerelmeseinek.

Kezdjük a sort a Weöres Sándor Színház egyik közkedvelt programjával. A költözés nem ok arra, hogy elmaradjanak a közönség által az elmúlt időszakban megkedvelt találkozók, így folytatódik a Szóról szóra sorozat, amelyben ezúttal dr. Smidt Erzsébet és dr. Széll Kálmán osztja meg gondolatait az érdeklődő közönséggel a Berzsenyi Dániel Könyvtárban február 22-én 19 órakor.

A hét egyik kiemelkedő kulturális eseménye Szombathelyen, dr. Pusztay János és Masszi Ferenc grafikusművész: Az éjszakai képei – Hatvan haiku című közös kiállítása, amelynek megnyitója február 23-án, 17 órakor lesz a Berzsenyi Könyvtárban.

A képzőművészet iránt érdeklődőknek ajánljuk figyelmébe, hogy február 25-én, fél 4-től Heckenast János tart vetített-képes előadást Franz Anton Maulbertsch magyarországi munkásságáról. A 18. században élt művész neve onnan lehet ismerős a szombathelyieknek, hogy a Székesegyház és a Püspöki Palota festményei közül többet ő készített.

A hét zenei durranása minden bizonnyal a Csillag születik sztárjainak fellépése lesz a Sportházban. Február 25-én, este 6 órától lép színpadra Tabáni István, Vásáry André, a Bad Boyz és a Kutyakölykök.

Február 26-án, délután 5 órakor nyílik Marosits József festőművész kiállítása Oladon, a Savaria Ifjúsági Centrum Galériájában. Akik pedig a hétvégén szívesen hallgatnának swing zenét, azokat várja február 27-én, szombaton este 7 órától az Isis Big Band a Bartók Teremben, ahol több népszerű sláger is felcsendül.