Hírek

KRESZ vetélkedő

2016. május 20., 15:22

Csütörtökön a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság óvodásoknak és kisiskolásoknak tartott játékos vetélkedőt. A verseny célja a helyes közlekedésre nevelés volt.

KRESZ vetélkedő

“Felkészültél? Igen. Rajt!”

A rendőrség Söptei úti telephelyén óvodás és iskolás kisdiákok mutatták meg mit tudnak a KRESZ szabályairól.

Fekete Iván - 2. osztályos tanuló, Zrínyi Ilona Általános Iskola
“Nagyon jók a feladatok, nekem legjobban az akadálypálya tetszett, azon nagyon jó voltam, de a többi is nagyon jó még. Egy feladatunk van még hátra és nagyon tetszik.”

Az akadálypályás gyakorlati tudás bemutatását az elméleti előzte meg. Két fiú és két lány alkotta négy fős csapatok közlekedési jelzőtáblákat, biciklis felszereléseket ismertek fel, illetve raktak ki.

“Ha indítjuk az órát felfordítjátok és kezdődhet a menet, jó?”

Az elsőként végzők sem unatkoztak. Igazi bevetési felszerelést és játékpuskát próbálhattak fel ki, amelynek súlya megegyezett az igaziéval. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett megyei vetélkedőn 4 óvoda és 8 általános iskola diákjai vettek részt.

Kozma Györgyi - pedagógus, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
“Több éve fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél kisebb korban kezdjenek el foglalkozni a közlekedéssel, természetesen először játékos formában, tanuljanak meg biztonságosan kerékpározni, hiszen ma egyre többen kerékpároznak az utakon, ezen kívül ismerjék meg a szabályokat, az egyensúlyérzékük fejlődjön. ”

Üres kézzel senki nem távozott. Az ajándéktáskák többek között bukósisakokat, mellényeket és fényvisszaverő tornazsákokat rejtettek, de olvasnivaló is akadt a sok hasznos apróság között.

Május 28-án a budapesti országos döntőn a megyei verseny első helyezettjei mérik össze tudásukat.