Hírek

Közgyűlés előzetes

2021. november 23., 15:58

Tájékoztató a város anyagi helyzetéről, döntés ingatlanokról, gazdasági társaságokról és civil szervezetekről - nyolc napirendi pontot tárgyal novemberi rendes ülésén a szombathelyi képviselő-testület. A csütörtökön 9 órakor kezdődő közgyűlésről élő közvetítést láthatnak a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

 

Közgyűlés előzetes

A szokásoknak megfelelően a legutóbbi ülés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről és a polgármesteri döntésekről szóló beszámolóval indul a közgyűlés. Tájékoztató hangzik el az önkormányzat gazdasági helyzetéről és jövőbeni pénzügyi kilátásairól. Az előterjesztésből kiderül, hogy a városi büdzsét terhelő központi intézkedések hatásával ezután is számolni kell: 2022-ben 4,7 milliárd forintra becsülik a kormányzati elvonásokat, a költségvetés egyenlege pedig 1,3 milliárd lehet jövőre, folytatni kell tehát a takarékos gazdálkodást. Tárgyalják az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok éves beszámolóját és üzleti tervét, a Savaria Városfejlesztési Kft.-nek és a SZOMHULL-nak nyújtott tagi kölcsön visszafizetési határidejének hosszabbítását, valamint a SZOMPARK új ügyvezetője által benyújtott koncepciótervet. Ingatlanokkal kapcsolatban döntenek ingyenes használatba adásról több egyesület tekintetében. Az MMIK-ból kiköltöző civil kerekasztal és a nyugdíjas szövetség a Kisfaludy Sándor utcában kaphat helyet.

Kezdeményezik a volt SZTK épületén 1997-ben elvégzett felújítás összegének, közel 12 millió forintnak a kivezetését az intézmény nyilvántartásából, így az önkormányzatnak innentől már semmilyen köze nem lesz az ingatlanhoz. A háziorvosi és fogorvosi rendelőknek helyet adó épületszárny bérleti szerződése már korábban megszűnt. Az alapellátással kapcsolatos napirendben szerepel az is, hogy jövő augusztustól gazdára talál a haláleset miatt megürült Kiskar utcai háziorvosi praxis.