Hírek

Közel száz új kötettel gyarapodott a Városháza előtti Lapozó

2024. április 23., 11:53

Közel száz új kötettel gyarapodott a Városháza előtti Lapozó. A könyveket az egyik internetes webáruház ajánlotta fel. Kortárs regényekből, klasszikus verses kötetekből, életrajzi művekből lehet válogatni. Fontos azonban tudni, hogy a könyvcserepont akkor működik igazán jól, ha az elvitt kötetek helyére újakat is visznek az olvasók.

Közel száz új kötettel gyarapodott a Városháza előtti Lapozó

Dobozokban érkeztek meg az új könyvek. Horváth Soma kultúráért felelős alpolgármester és Prieger Szabolcs, a Városháza nagyrendezvény-koordinátora pakolta a közel száz kötetet a Lapozó polcaira. Sokféle műfajban lehet olvasnivalót választani: Semmelweis Ignác életrajza, Babits Gólyakalifája és több kortárs regény is bekerült a kínálatba. Az egyik legnagyobb internetes webáruház küldte a csomagot, hogy új kötetekkel frissüljön a paletta. A könyvcserepont két éve, 2022 májusában került a Városháza elé. Az olvasók működtetik: bárki hozhat, illetve vihet magával köteteket az érdeklődésének megfelelően.

Horváth Soma - alpogármester

"Arra bátorítok mindenkit, hogy ne csak vigyenek, hanem hozzanak is, mert sajnos többször volt, hogy teljesen eltűntek belőle a könyvek, azért ennek az a lényege, hogy vigyünk és hozzunk is olvasmányt. Nagyszerű dolog, hogy sokan használják, olvasni jó, vegyék minél többen igénybe, és köszönjük a Bookline-nak, hiszen minden évben küldenek csomagot, amivel fel tudjuk tölteni ezt a kis Lapozót."

Szombathely volt az ötödik helyszín az országban, ahol Lapozó könyvcserepont létesült. Itt megpihenhetnek, és beleolvashatnak a választott könyvekbe az olvasók. Ezzel a lehetőséggel is népszerűsíteni szeretnék az olvasást, és a fenntarthatóság jegyében a megunt könyvek újrahasznosítását, hiszen így egy könyv több emberhez is eljuthat.