Hírek

Közel ötszázan vágtak neki a jubileumi, 40. Vasi Vasember triatlonversenynek

2024. július 09., 15:33

Közel ötszázan vágtak neki a jubileumi, 40. Vasi Vasember triatlonversenynek. A sportág bölcsőjeként is emlegetett erőpróbán abszolút kategóriában címvédés történt. A balesetben lebénult Varjú Gábor állatorvos speciális felszereléssel szintén teljesítette az olimpiai távot.

Közel ötszázan vágtak neki a jubileumi, 40. Vasi Vasember triatlonversenynek

Igazi nyári időjárás várta mindazokat, akik szerették volna próbára tenni magukat a 40. Mvd-Szig Vasi Vasember verseny olimpiai távjain. 1450 méter úszás, 40 km kerékpározás és a 10 km futás várt a versenyzőkre. Szőnyi Ferenc ironman és triatlonista sérülése miatt a pálya széléről biztathatta társait.

Szőnyi Ferenc - triatlonista, ultrafutó
- Volt egy súlyos térdműtétem, azóta nem sportolunk, mármint hogy nem futunk, mert azért sportolni sportolunk. Elképesztő és az egész életemben folyamatosan nyomon követtem a Vasi Vasembert, az alapítóknak a fontossága, ez mindig nagyon fontos volt. 

A férfiak mezőnyében közel 300, a hölgyeknél 71 egyéni induló állt rajthoz, közülük negyvenhatan Szombathelyről. A váltók között több vasi kötődésű csapat vállalkozott az erőpróbára.

Pátkai Attila - elnök, Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület
- Már nem ez az első alkalom, már egyszer összeraktunk egy váltó csapatot. A Szombathelyi Futóklub és a Vasi Triatlon SE egy közös csapata. Én, mint futó, Tollár Szilvia lesz az úszónk és Ostrosics Laci lesz a kerékpáros. Helyi sportolóként szerint az a minimum, hogy egy ilyen versenyen részt veszünk. Ha az úszás és a bringa nem is megy, akkor legalább egy váltóban itt kívánunk lenni. Így, hogy a 40. Vasi Vasember, így pedig kihagyhatatlan az alkalom.

Varjú Gábor, a balesetben lebénult állatorvos, triatlonista ezúttal nem az indításban segédkezett, hanem speciális felszereléssel maga is teljesítette a távokat. 11 órakor indult az úszás a Csónakázó-tóban kijelölt pontról. A sziget megkerülése után a depóhoz igyekeztek a résztvevők, következett a kerékpározás, végül pedig 10 kilométeres távot futottak le a triatlonisták. A férfiaknál címvédés történt: idén is a veszprémi Badar Gergő diadalmaskodott, megelőzve Berekméri Leventét és Birtók Ádámot. A hölgyeknél a tavalyi Vasi Vasemberen másodikként célba érő Soós Dorka lett az aranyérmes. Mögötte csapattársa Koronika Judit és a Veszprémi TE versenyzője, Brassay Réka végzett.