Hírek

Kiütéses győzelmet aratott a Falco a Budapesti Honvéd ellen

2024. április 22., 18:34

Kiütéses győzelmet aratott a Falco a Budapesti Honvéd ellen az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásában. A negyeddöntő harmadik felvonását 34 ponttal nyerte meg a szombathelyi együttes, amely így már az elődöntőre készülhet.

Kiütéses győzelmet aratott a Falco a Budapesti Honvéd ellen

Egy hét alatt harmadszor találkozott egymással a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a Budapesti Honvéd kosárlabda együttese. Az NB I-es bajnokság felsőházi rájátszásának negyeddöntőjében az első két derbit kiütéssel nyerte a szombathelyi alakulat, péntek este már a továbbjutás volt a cél. Jól kezdtek a sárga-feketék, fokozatosan nőtt az előnyük. Benke és Jordano vezérletével könnyedén mattolták a fővárosiak védekezését, saját palánkjuk alatt pedig nem engedélyeztek könnyű kosarakat. Már a félidőben magabiztosan vezetett a Falco, a térfélcsere után pedig tovább nőtt a különbség: a harmadik negyed derekán már 20 volt közte. Brown kosaraival próbált zárkózni a Honvéd, ám a Falco egyéniben és csapatként is jobban funkcionált ezen az estén is.

Krivacevic Márkó - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Taktikusan fel tudtunk rá készülni mindig, minden amit újat hoztak, ahhoz gyorsan alkalmazkodtunk hozzá és agresszívan tudtunk játszani. Sok fújás volt és ez is segített nekünk.

94-60-ra győzött a Falco, amely így 3-0-ás összetettbeli eredménnyel biztosította helyét az elődöntőben. A szombati, hazai mérkőzésen a DEAC-Zalaegerszeg párharc győztese lesz a vasi gárda ellenfele.