Hírek

Kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a Savaria Egyetemi Központban a Berzsenyi-napon

2014. április 15., 16:59

Az ünnepségen elhangzott: a Nyugat-magyarországi Egyetem stratégiai céljai között szerepel a tudományos, kutatói munka további megerősítése. Ebben fontos szerep jut a szombathelyi központnak.

Kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a Savaria Egyetemi Központban a Berzsenyi-napon

A Savaria Egyetemi Központ jogelődje a tanárképző főiskola, Berzsenyi Dániel nevét viselte. A vasi költőt 1830-ban, első vidékiként választotta rendes tagjának a Magyar Tudományos Akadémia, jelezve ezzel, hogy vidéken is lehet magas színvonalú, tudományos és művészi alkotómunkát végezni. Ünnepi beszédében Varga László rektorhelyettes kiemelte: a korszerű fenntartható felsőfokú oktatás csak magas színvonalú, folyamatos kutatási tevékenységgel valósítható meg.

Varga László, rektorhelyettes
Másrészt: az egyetem fejlődéséhez, a nemzetközi kutatások infrastruktúrális feltételeinek megteremtésének biztosításához az állami források mellett a kutatási eredmények piaci hasznosításából származó forrásokra is egyre inkább szükség van.

A Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Karán hamarosan újabb doktori iskolák kezdik meg működésüket, hangzott el az ünnepségen. 1998 óta rendezik meg a Berzsenyi-emléknapot.

Horváthné Molnár Katalin, elnök-dékán - Savaria Egyetemi Központ
Azzal a névvel amely egy nagyobb egység a Nyugat-magyarországi Egyetem keretei között is egy szűkebb közösséget fog össze és erős kötődést jelent mindazok számára kik évről évre összegyűlnek a Savaria Egyetemi Központ e jeles ünnepén.

Az ünnepségen az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végző és eredményeket elért oktatóknak, hallgatóknak, dolgozóknak adtak át elismeréseket, kitüntetéseket.

Az emléknap részeként az egyetem, az egyetemi központ, a város, a hallgatói önkormányzat képviselői megkoszorúzták Berzsenyi Dániel emléktábláját az aulában.