Hírek

Kispályás labdarúgó tornát rendezett a Nyitra Utcai Általános Iskola

2023. október 03., 16:53

Négy csapat részvételével kispályás labdarúgó tornát rendezett a Nyitra Utcai Általános Iskola. Az intézmény ebben a tanévben csatalkozott az Aktív iskola, valamint Bozsik-programhoz. A hazai sikerrel véget érő Nyitra Kupát a tervek szerint jövőre is megrendezik.

Kispályás labdarúgó tornát rendezett a Nyitra Utcai Általános Iskola

Kiváló időjárási feltételek várták a sportoló és szurkoló gyerekeket a Nyitra Utcai Általános Iskola sportpályájára. Idén első ízben szerveztek a 7-8. osztályos tanulók számára kispályás labdarúgó tornát. A sportesemény több szempontból is mérföldkő az iskola életében.

Kalocsainé Magyar Éva - intézményvezető, Nyitra Utcai Általános Iskola

Az idén csatlakozott az iskolánk a Aktív iskola-programhoz és csatlakoztunk a Bozsik-programhoz is. Most kollégánk Jáger Sándor szívügye a foci, a futball és az Ő kezdeményezésére jött létre a Bozsik-programhoz való csatlakozásunk illetve Ő szervezte meg ezt a kupát is. A megrendezést támogatta a Keleti Városrész Egyesület, ők biztosították a jutalmakat hozzá.

A Keleti Városrész Egyesület elkötelezett híve a sportnak és az egészséges életmódnak. Támogatók bevonásával értékes érmekkel jutalmazhatták a legjobb csapatok játékosait. Az első Nyitra kupán a hazai színeket képviselő fiatalok mellett a Reményik, a Bercsényi és a Váci iskola tanulói is pályára léptek.

Jáger Sándor - testnevelő, szervező, Nyitra Utcai Általános Iskola

Körmérkőzéses rendszer van, mindenki játszik mindenkivel. Nyilván, mint hazai rendezés az első helyet szeretnénk megszerezni, de természetesen az a legfontosabb, hogy szép számmal összegyűltünk és jó meccsek, sportszerű meccsek vannak.

A csapatok mindent bevetettek a győzelem érdekében, néhány mérkőzésen csak 1-1 gól döntött a győztes javára. A hazai szurkolók támogatásából erőt merített a Nyitra utcai iskola csapata, és végül otthon tartotta a trófeát, megelőzve a Reményik, a Váci és a Bercsényi iskola együttesét. A szervezők ígérete szerint ez a torna hagyományteremtő szándékkal indult, így jövőre akár több csapat bevonásával folytatódhat.