Hírek

Kislány lett az év első szombathelyi babája

2016. január 04., 17:17

László Zoé újév reggelén, 5 óra 40 perckor császármetszéssel jött világra a Markusovszky kórházban. Vas megyét tekintve egy celldömölki baba volt az első, aki negyed órával korábban született.

Kislány lett az év első szombathelyi babája

A kis Zoé anyukája mellett pihen a Markusovszky-kórház szülészetén. Néhány órával korábban, újév reggelén született 3780 grammal és 52 cm-rel. Ő 2016 első szombathelyi babája. A kislány meglepte szüleit, hiszen a vártnál előbb érkezett. Szilveszter éjszakáján indultak meg a fájások.

László-Dávid Eszter
"A kiíráshoz képest pontosan egy héttel előbb jött, mert január 8-ra voltunk kiírva, este negyed 9 körül indultak meg a fájások, egy órakor jöttünk be, és 5.40-kor lett meg császáros szüléssel."  

Zoé a fiatal házaspár első gyermeke, és egyúttal a nagyszülők első unokája, mindenki nagyon várta őt. Anyukája azt mondja, titkon számításba vették, hogy újévi baba lesz, és örülnek, hogy végül így hozta az élet. Bár a műtétet követően Eszter egy darabig még nem kelhetett fel, Zoét így is mellé tették, hogy egymás közelében lehessenek. Ha minden jól megy, kedden hazamehetnek szombathelyi otthonukba. Vas megyében Celldömölkön született az év első babája 5.25-kor. Az országban egy győri baba volt az első, aki éjfél után 18 perccel született. A szombathelyi Markusovszky Kórházban az elmúlt évben összesen 1562 baba született, 67-tel kevesebb, mint 2014-ben.