Hírek

Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az őszi idényben a Haladás-Viktória FC

2023. december 13., 19:06

Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az őszi idényben a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó együttes. Markó Edina tanítványai a felmerülő nehézségek ellenére is a várakozásoknak megfelelően szerepeltek, és a téli szünetet a hatodik helyen töltik.

Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az őszi idényben a Haladás-Viktória FC

Hat labdarúgó távozott a Haladás-Viktória FC keretéből a nyáron, helyükre tehetséges saját nevelésű fiatalok kerültek, így vágott neki a csapat a Simple Liga őszi szezonjának. Markó Edina együttesét többször sújtotta sérüléshullám, ugyanakkor a bajnoki címre is esélyes csapatok dolgát is meg tudták nehezíteni. A szombathelyi lányok stabil középcsapatként szerepeltek. A Viktória FC vezetőedzője is elégedett volt a tanítványok teljesítményével, ugyanakkor látja, hogy miben kell még fejlődnie a rendkívül fiatal csapatnak.

Hérincsné Markó Edina - vezetőedző, Haladás-Viktória FC

De főleg azok a meccsek fájnak, amikor tudjuk, hogy jobbak voltunk és több helyzetünk volt. Most akár Diósgyőrben vagy ha visszagondolunk a szegedi mérkőzésre vagy a Szekszárd elleni mérkőzésre, ahol megvolt a lehetőségünk, hogy a vezetés birtokában vagy akár a döntetlen után lezárjuk a mérkőzést és nem sikerült, s utána pedig kiegyenlített az ellenfél. Tehát ezek a pontok kicsit jobban fájnak, de összességében nézve a többi csapat eredményét és a hozzánk hasonló csapatoknak a pontszámait, igazából ugyanúgy állnak, mint mi.

A szombathelyiek 12 lejátszott mérkőzésükön 4 győzelem, 3 döntetlen mellett 5 vereséget számlálnak. A Simple Liga egyik legstabilabb védelmével rendelkezik a klub, ennek is köszönhető, hogy a hatodik helyen telel a Haladás-Viktória. Az élvonal erősségét jól mutatja, hogy a negyedik és a tizedik hely között csak néhány pont a különbség, így egy győzelem-vereség sokszor értékes pozíciókba kerül. A labdarúgók a téli szünet után egyéni felkészüléssel, teremtornával és alapozással hangolnak a tavaszi nyitányra.