Hírek

Kézilabda torna várta az U10-es csapatokat vasárnap a Haladás Sportkomplexumban

2023. november 29., 16:51

Kézilabda torna várta az U10-es csapatokat vasárnap a Haladás Sportkomplexumban. A szombathelyi gyerekek két közönségszórakoztató mérkőzést is játszottak.

Kézilabda torna várta az U10-es csapatokat vasárnap a Haladás Sportkomplexumban

A Magyar Kézilabda Szövetség nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-képzésre, már a legkisebbek számára is rendszeresen biztosítanak versenyzési lehetőséget: a gyerekek torna rendszerben lebonyolított erőfelmérőkön bizonyíthatnak. Valamennyi utánpótlásképző-műhely, így Szombathely is beállt a sorba, a Haladás Sportkomplexumba várták vasárnap a csapatokat. A mérkőzéseken elsődleges szempont, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és megtanulják alkalmazni az edzéseken tanultakat. A gólokat épp ezért nem számolják. Az U10-es korosztály kisebb méretű pályán, kétszer 15 perces mérkőzéseket játszott.

Patkós Éva - edző, Haladás VSE U10

Igazából szeretnénk, ha itt önfeledtek tudnának még a gyerekek játszani, gyakorolnának, a meccshelyzetet nem stresszelnék túl. Ezért sem számoljuk igazából a gólokat, bár ők azért magukban szerintem mindig számon tartják. Az a lényeg, hogy tényleg mindenféle izgulás nélkül a legjobbat tudják magukból kihozni és ehhez megfelelő alkalom.

A korosztályos bajnokság első fordulójára érkeztek csapatok Veszprémből, Zircről és Győrből is. A Haladás VSE ifjú kézilabdázói két meccsen léptek pályára. Először a keszthelyi Georgikonnal, majd pedig a Balatonfüred csapatával mérkőztek meg. A hangulatra nem lehetett panasz. A szurkolók minden tetszetős megoldást vastapssal jutalmaztak. A bajnoki pontvadászat második fordulóját december 9-én rendezik a győri Apor Vilmos iskola csarnokában.