MNB - 2
MNB

Hírek

Kezdetét vette a 93. Ünnepi Könyvhét

2022. június 02., 18:25

Az ötnapos rendezvényen dedikálások, bábszínházi előadás és író-olvasó találkozók is várják a látogatókat. A programok helyszíne a Berzsenyi Dániel Könyvtár és előtte lévő tér.

 

Kezdetét vette a 93. Ünnepi Könyvhét

Nagy Péter író, idegenvezető A Kis herceggel a Föld körül című előadásával és kiállításmegnyitóval startol Szombathelyen az ünnepi könyvhét. Erről is beszéltek a szervezők a mai sajtótájékoztatón a könyvtárban.

,, Már régóta várunk arra, hogy az ünnepi könyvhetet most tényleg méltó módon megünnepelhessük.,,

Idén 93. alkalommal ünnepeljük a könyveket, a pandémiás lezárások után végre nem online, hanem személyes jelenléttel. A Berzsenyi Dániel Könyvtár ez alkalomból kiszélesítette programját: már ma elkezdődtek a rendezvények.és egészen június 9-ig tart a könyvhét itt Szombathelyen .

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
,, Sokrétű, színes programkínálattal várjuk az érdeklődőket , lesznek író-olvasó találkozók, kötetbemutatók , előadások kiállításmegnyitók , és végre most már két év kihagyás után szabadtéri programunk is lesz a könyvtár előtti téren. ,,

A szabadtéri program, az ünnepi könyvheti hagyományoknak megfelelően kötetlen, úgynevezett ,, ingujjas,, beszélgetéseknek ad teret az írók és olvasók között.

Horváth Soma - alpolgármester
,, Nagyon örülök, annak, hogy Szombathelyen  korábban megteremtették annak hagyományát , hogy szintén szabadtéren hasonló rendezvényeken találkozhassanak írók és olvasók , ezért mindenképpen a 10.- alkalmat ajánlom, amikor nagyon sok programmal, bábszínházzal , Szombathely város fúvós zenekarának fellépése mellett , írókkal, szombathelyi írókkal is találkozhatnak. ,,

A könyvhét sztárvendége Fábián Janka lesz. A hét folyamán Szombathely eltűnt köztéri alkotásaiból nyílik kamarakiállítás, dedikál mások mellett Szenkovits Péter, Döme Zsuzsa, Pernyész Dóra és Kondorra Beáta. A zenei aláfestést Bujtás Ervin dalai szolgáltatják. A részletes programot megtalálják a könyvtár honlapján.