MNB - 2
MNB

Hírek

Kétnapos programmal ünnepelte 20. születésnapját a Kalandváros

2022. augusztus 15., 18:10

A népszerű szombathelyi játszópark 2002 augusztusában nyílt meg, és azóta már több mint egymillió látogató kereste fel. A szülinapon ingyenes volt a belépés, rengetegen jöttek játszani, szórakozni. Volt tombola, több koncert és színes gyerekelőadás is.

 

Kétnapos programmal ünnepelte 20. születésnapját a Kalandváros

Nagy volt a sürgés-forgás a világítótorony körül, (00:45) és népszerű volt a vizes játék is - több száz gyerek vette birtokba a Kalandvárost pénteken délután. A hétköznapokon is népszerű játszópark most különösen sok látogatót vonzott, hiszen 20. születésnapját ünnepelte a létesítmény. Ingyenes programokkal várták a családokat egészen szombat estig. (8:47) Zsolt Séből érkezett a kislányával és a feleségével.

Horváth Zsolt
"Második alkalommal vagyunk itt, nagyon élvezi a kislányom, minden csúszdát kipróbáltunk. 2,5 éves lesz. Most nyertünk a tombolán, most futottak oda! Kihasználjuk a jubileumi belépést, jól érezzük magunkat, rengetegen vannak, jók a játékok, nagyon jó a park!"

"20 éves a Kalandváros, generációk nőttek föl azóta."

Éppen húsz éve nyitotta meg kapuit a Kalandváros, akkor Szabó Gábor volt a polgármester, ő is köszöntötte a jelenlévőket a szülinapon. A létesítmény igazi gyerekparadicsom, szinte minden szombathelyinek van ide köthető élménye.

Nemény András - polgármester
"Mindenkinek ez élmény, emlék, barátságok, közösségek szövődtek itt. Minden gyerek és szülő tud élményeket mondani, én magam is sok gyereket hoztam ki ide, nem csak sajátot, hanem rokonokat, ismerősöket is, és csak élveztük ezt a felhőtlen, boldog szigetet, amit a Kalandváros tudott nekünk adni."

A szombathelyi családok szinte hazajárnak a Kalandvárosba, de szívesen jönnek távolabbról is ide kikapcsolódni.

Stubicsné Forján Zsuzsa
"Mi szombathelyiek vagyunk, sűrűn visszajárunk, a kisfiam minden játékot kipróbált, szeretjük nagyon. Évek óta járunk, lassan kinőjük, de még beleférnek a dolgok."

A park egy hektáron létesült, felülnézetből egy sárkány formáz.

"Egy álló sárkány, itt a két lába, a tüskéi, a gyomra, és a farkához csatlakozik egy repülő sárkány, és az épület szimbolizálja a repülő sárkányt."

A Kalandváros több ütemben épült, elsőként a kilenctornyú favárat telepítették, 2007-ben került a helyére a világítótorony, az utóbbi években pedig felajánlásokból kombinált játékokkal bővült.

Tóth Róbert - létesítményvezető, SZOVA Zrt.
"A 2002. augusztus 21-i nyitás óta több mint egymillió látogatója volt a szombathelyi Kalandvárosnak. Jelenleg 49 attraktív játékkal rendelkezik. Az első ütemben kerültek be a legnagyobbak az öt ütemből."

"Következő számot kérjük húzni!"

Hátizsák, színező és ceruzakészlet - a tombolasorsoláson rengeteg ajándék talált gazdára.

Stubics Péter
"Mi ez a kezedben? Nyertem a tombolán egy kiszínezős tolltartót. És fogod használni? Nagyon sokszor."

Lettnerné Dénes Mária
"Először vagyunk itt, az unokáimat hoztam, ők érdiek, kinéztem a neten, hogy lesz ez a rendezvény, eljöttünk, kaptunk egy tombolát és nyertünk."

A Capito Gitárklub tagjai gyerekdalokkal szórakoztatták a szülinapi party résztvevőit, (1:57) voltak, akik táncra is perdültek. Bábjáték, kézműveskedés és gyermekműsorok színesítették a kétnapos programot.