MNB - 2
MNB

Hírek

Kétnapos frizbi verseny helyszíne volt az egyetemi sportcsarnok

2022. november 30., 15:00

Az ELTE Sporttudományi Intézet és a Magyar Repülő Korong Szövetség égisze alatt harmadszor rendezték meg Szombathelyen a Savaria Kupát, amelyen nyolc együttes vett részt.

Kétnapos frizbi verseny helyszíne volt az egyetemi sportcsarnok

A nyári nemzetközi válogatott tornát követően ismét Szombathelyre irányult a frizbi kedvelőinek figyelme. Kétnapos rendezvényen mindent megtudhattak az érdeklődők a viszonylag újkeletű sportágról. A Savaria Kupán nyolc együttes vett részt, és ezúttal az oktatás is kiemelt szerepet kapott.

Erdős Zoltán - elnök, Magyar Repülő Korong Szövetség
- Ez most már a harmadik Savaria Kupa illetve az ezzel egybekötött pedagógus továbbképzés. Ez egy kétnapos rendezvény, amelynek az első napján főként elméleti és részben gyakorlati részekből testnevelőknek, tanítóknak és testnevelés szakos hallgatóknak tartunk elméleti és gyakorlati képzést a frizbi sportágból, oktatás módszertanáról.

A szövetség és a sporttudományi intézet hosszú távú megállapodást kötött, amely tovább színesíti a hallgatók számára elérhető sportos repertoárt.

Ekler Judit - intézményvezető, ELTE PPK Sporttudományi Intézet
- Azt gondolom, hogy a szabadidősportban a hallgatóink számára nemcsak saját sportág szempontjából, hanem a későbbi oktatás szempontjából is nagy jelentőségű, hogy a sportág mennyibe kerül. Annak a működtetése, elképzelhető egy nehéz helyzetben lévő közoktatásban és a frizbi egyértelműen ilyen. Adja azt a szabadidősport élményt, azt a csapatsport élményt, amit bármely másik labdajáték. Talán az oktatásban is segít ahhoz, hogy később valaki a klasszikusabb labdajátékok csapatában eredményesen dolgozzon, de az oktatásban lényegesen olcsóbb.

A kétnapos rendezvényen taktikai elemek alapjait, a dobás és az elkapás technikáját lehetett elsajátítani a szakszövetség képzőinek közreműködésével. A Savaria Kupára ezúttal nemcsak Szombathelyről, hanem Győrből is érkeztek csapatok. A hosszú távú együttműködés által népszerűbb lehet a sportág, és erősödhet a magyar frizbi válogatott - ezt remélik a felek.