Hírek

Két napos Európa-bajnokságot rendeznek május első hétvégéjén Szombathelyen erős embereknek

2024. március 08., 12:51

Két napos Európa-bajnokságot rendeznek május első hétvégéjén Szombathelyen erős embereknek. A legjobbak kvalifikálhatják magukat a világbajnokságra. Gadó András - aki szervezőként és versenyzőként is részt vesz az erőpróbán - sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.

Két napos Európa-bajnokságot rendeznek május első hétvégéjén Szombathelyen erős embereknek

Az elmúlt években több extrémsport-versenynek adott otthont Szombathely, az erősportok szerelmesei pedig a tehetségkutató versenyek mellett országos és nemzetközi viadalokon is szurkolhattak vasi sportolók sikeréért. A Magyar Erősember és Erősport Liga, valamint a szombathelyi önkormányzat összefogásának köszönhetően májusban kiemelt rendezvény helyszíne lesz a vármegyeszékhely.

László Győző - alpolgármester

Én azt gondolom, láthatják a szombathelyiek folyamatosan keressük azokat a rendezvényeket, amelyek a szombathelyiek érdeklődésére tartanak számot. Nagyon látványos verseny az erősember sportban lebonyolított versenyek bármelyike, ez pedig egy nemzetközi verseny lesz, úgyhogy Én arra bíztatok mindenkit, hogy jöjjenek ki, egy nagyon izgalmas dolog lesz, tévében is látványos, de testközelből még inkább.

Az Európa-bajnokság helyszíne május 3-án a Fő tér, másnap a Szombathely Center parkolója lesz. Országonként 2, összesen 20 versenyző nevezését engedélyezi a szövetség. A dobogósok automatikusan kijutnak a világbajnokságra is, így már kontinensviadalra is a legjobbak érkeznek.

Gadó András - versenyző

Természetes, hogy részt veszek. Én azt gondolom, hogy az utolsó versenyeim közé fog - főleg rangosabb, nemzetközi versenyeim közé fog tartozni - a szombathelyi Európa-bajnokság. Azt gondolom, hogy hazai közönség előtt mindig extra élmény versenyezni. Nekem még 8 hét van a felkészülésből és azt gondolom, hogy május 3-4-ig - nemcsak gondolom, hanem tudom is - más versenyen nem fogok indulni és csak erre fogok gőzerővel készülni.

Az Európa-bajnokságon hat próbát kell minél gyorsabban és jól teljesíteni. Lesz kamionhúzás, rönknyomás, nehéz súlyok cipelése, autófelhúzás, betonhordó pakolás és súlytartás is.