Hírek

Két év kihagyás után ismét megrendezték a Vassurányi Sportnapokat

2022. augusztus 02., 18:22

A rendezvénysorozat először három napon keresztül nyújtott sportos kikapcsolódást az érdeklődőknek.

 

Két év kihagyás után ismét megrendezték a Vassurányi Sportnapokat

Az egészséges életmód, a mozgás öröme és a közösségi szellem építése volt az elsődleges célja a vassurányi sportnapnak, amely hosszú évek óta a régió meghatározó rendezvényének számít. A Covid miatti két év kihagyás után - idén háromnaposra bővült a program, amely több helyszínen várta az érdeklődőket. Minden évben nagy várakozás előzi meg a Falu Bikája és a Falu legerősebb asszonya megmérettetést, ugyanakkor a legnépszerűbb program idén is a Falu Exatlon volt. Négy csapat részvételével különböző ügyességi feladatokat kellett teljesíteni a versenyzőknek, akik között akadtak visszatérő és új indulók is.

Forrai Dániel - polgármester/szervező
Az a cél egyébként a rendezvénnyel, hogy minél több, környező település megmutassa magát. Nemcsak sport terén, hanem hogy ha bementek majd a sátorba, akkor meglátjátok, hogy ilyen kis installációkat csinálnak a saját településekről, ahol egy kis képet kaphatnak a kilátogatók arról, hogy hogy néz ki az Ő településük, hogyha még nem jártak ott. Így például Vép, aki visszatérő versenyző, de idén például Nemescsó is eljött hozzánk. Úgyhogy bővülünk ilyen szempontból is.

Péntektől vasárnapig több környékbeli professzionális szakosztály és sportegyesület is bemutatkozott a közönség előtt. Az Airsoft, a lövészet és az íjászat kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében, akik nemcsak a sportág alapjaival ismerkedhettek meg, hanem próbára is tehették tudásukat. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület két válogatott játékosa bemutató mérkőzéssel prezentálta a szakág szépségét, a bemutató az idősebbek számára nyújtott kellemes kikapcsolódást. A szigetországban nagy hagyománya van a rögbinek, amely egyre több embert mozgat meg hazánkban is. A soproni egyesület kötelékébe tartozó sportolók rögtönzött bemutatója szintén nagy siker volt.