Hírek

Készülnek a karneváli jelmezek

2011. július 28., 18:02

Egy hónap múlva kezdődik a Savaria Karnevál. Mégis javában folyik már a munka a Teleki Blanka Szakképző Iskola ruhaszalonjában, a kölcsönzőben viszont az igazi dömpingre csak a programot megelőző napokban számítanak. Sokan szívesen öltenek  ilyenkor tógát, hogy ezzel is tisztelegjenek a város 2000 éves múltja  előtt.

Készülnek a karneváli jelmezek

Már gőzerővel dolgoznak a Teleki Blanka Szakképző Iskola ruhaszalonjában, 12. éve készülnek itt a jelmezek. A diákok évközben divattörténetet tanulnak, szaklapokat forgatnak, hogy iyentájt mindíg valami újjal álhassanak elő.

Bukvai Albertné Edit vezető, Teleki Blanka Ruhaszalon
"Minden évben kirukkolunk valamivel. Idén kézzel festett ruháink vannak, tavaly hímzetteket készítettünk. A hölgyek új ruhákat, tunikákat is kapnak. A férfiaknak nem lehet  nagyon újat kitalálni, de a tógák lehetnek többféle színűek"

A ruhaszalonban azt javasolják, aki ezekből a jelmezekből szeretne, forduljon a Karneválirodához.

Ebben a jelmezkölcsönzőben is készülnek a karneváli rohamra. Azt mondják, augusztus közepétől nő meg a kereslet a római viseletek után. Ma már választhatunk szűkebb vonalvezetésű, lenvászonból készült, kényelmesebb darabokat is, de még mindíg hódít a klasszikus arany-fehér összeállítás is.

Zsoldos Mónika Üzletvezető, Maszk-Ara Jelmezkölcsönző
"Több féle van, vannak, akik kifejezetten az előkelő viseletet  keresik, és az arany, ezüst, bordó színeket. S természetsen a fehéret,  mely a szenátori viselet alapvető színe."

Természetesen az idén sem marad el a felvonulás, ahol szombathely polgárai bemutathatják, milyen is lehetett a 2000 éves római divat.