Hírek

Kedden este kezdetét vette a karneválszínház

2022. augusztus 25., 17:11

Kedden este kezdetét vette a karneválszínház. Idén a Valódi hamisítvány című vígjátékot láthatja a közönség összesen öt alkalommal, Valló Péter rendezésében. Stephen Sachs népszerű darabja Hernádi Judit és Kern András jutalomjátéka. A történelmi fesztivál hagyományos kísérőrendezvényének helyszíne ezúttal is a Megyeháza udvara

Kedden este kezdetét vette a karneválszínház

Hónap elején kezdték árusítani a jegyeket a karneválszínházi előadásra, pár nap alatt mind elfogyott. Idén egy kész produkció érkezett a történelmi fesztiválra: a Valódi hamisítvány című darabot láthatja a közönség.
Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát nagy sikerrel játsszák a világon mindenütt. Szórakoztató, humoros darab, két nagyszerű színésszel, Hernádi Judittal és Kern Andrással.

Kern András - színművész
"Itt arról van szó, hogy egy festmény kapcsán, hogy az igazi-e vagy nem, egy szakértő és egy tulajdonos, aki kikapirgálta a semmiből, egy emberi történet bomlik ki, és a pasas, aki az elején nagyon zárt volt, megközelíthetetlen és ellenszenves, a végére majdnem szerelmes hőssé válik."

Maude, a lecsúszott munkanélküli pincérnő egy lepusztult lakókocsiban él Kaliforniában, ide érkezik meg Lionel, New York egyik legmenőbb művészettörténésze és értékbecslője. Vajon mi a valódi és mi a hamis, minek higgyünk inkább: a szemünknek, a szívünknek vagy az érzéseinknek? Mert nem minden az, aminek elsőre látszik.
 
Hernádi Judit - színművész
"Azok a képzőművészeti dolgok, amiről itt szó van, ezek mind létezőek, meg a megtalált Michelangelo, ami azóta sem derült ki, hogy igazi-e vagy se. Ezek valós történetek."

A darabot öt alkalommal játsszák a karneváli közönségnek telt ház előtt, egészen szombat estig. Minden alkalomra jelöltek ki esőnapot.