Hírek

Karácsonyi ajándékozó körútra indultak a városvezetők a szombathelyi intézményekbe

2023. december 12., 19:06

Karácsonyi ajándékozó körútra indultak a városvezetők a szombathelyi intézményekbe - óvodákba, bölcsődékbe, idős klubokba. Több mint negyven helyszínre látogat el a napokban a polgármester és az alpolgármesterek, hogy hasznos ajándékokat tegyenek a fa alá, és átadják ünnepi üdvözletüket.

Karácsonyi ajándékozó körútra indultak a városvezetők a szombathelyi intézményekbe

Elsőként a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászhoz látogatott el Nemény András polgármester. Egy új laptopot adott át, amit a RÉV szenvedélybeteg-segítő szolgálat szakmai vezetője használ majd. Itt most erre volt szükség.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

"Ez épp jókor jött, a gondviselés műve volt, mert 2-3 hete jelezte az intézmény szakmai vezetője, hogy a gépének nincs tovább, nem lehet már megjavítani, és akkor jött a Városházától a hír, hogy vásárolhatunk ismét valamit a polgármester úr ajándékába, ez most történt meg, és köszönjük szépen."

Az átadás után egy csésze tea és sütemény mellett beszélgettek, majd a polgármester áldott ünnepeket kívánt a karitász minden dolgozójának. A karitatív szervezet is készült ajándékkal, saját készítésű mézet, teát, levendula-termékeket tettek a polgármester csomagjába. A körút a FÉHE 11-es Huszár úti telephelyén folytatódott, fogyatékkal élő ellátottak és dolgozók köszöntötték Nemény Andrást és Bokányi Adriennt, a körzet képviselőjét bensőséges hangulatban.

A polgármester elmondta, a karácsony a szeretet átadásáról szól, azt kívánta, éljék meg boldogságban, békességben. A nappali központba járó ellátottak arról meséltek, hogyan készülnek a karácsonyra, és beszámoltak az élményekről, amiket ebben az évben élhettek át.

"Részt vehettem az önvédelmi edzésen, a krav maga edzésen, igaz, sajnáltam, hogy csak hat alkalom volt."

A FÉHE az egyik foglalkoztató helyiség bebútorozásához kért segítséget: székeket és asztalokat kaptak ajándékba.

Németh Klára - ügyvezető, FÉHE Nonprofit Kft.

"A fogyatékos emberek jobban elférnek a szobában, kényelmesebben, és kerekesszékkel is használhatják a bútort, ami nagy előny a foglalkoztatásukban. Eddig egy kis asztalnál 5-en, 6-an voltak kénytelenek dolgozni, most az emelt pultnak köszönhetően ez a munkavégzés zökkenőmentesebbé válik."

Az önkormányzat minden évben megajándékozza az intézményeket karácsony előtt 100-100 ezer forint értékben. Azt adják, amire szükség van, idén például mosógép, gáztűzhely, televízió, fejlesztő játék, takarítógép és függöny is kerül a fa alá.

Nemény András - polgármester

"Minden intézményt felkeresünk, akik megkerestek minket, idősotthonokat, most épp a FÉHE-ben vagyunk, hajléktalanszállót, óvodákat, bölcsődéket. Ez a legjobb része az évnek, amikor mi is tudunk adni, és sokat kapunk mi is, feltöltődünk, és a karácsony igazi értelmét tudjuk megélni. Persze, amit kérnek, apróbb ajándékok, mindenhol adunk."

A városvezetők 44 helyszínre visznek ajándékot 4,4 millió forint értékben.