MNB - 2
MNB

Hírek

Jótékonysági főzés Rimányi Márkért

2022. november 21., 16:42

Babgulyás, szarvaspörkölt, cigánylecsó, grillezett húsok, lángos és sütemények - számtalan finomságot lehetett kóstolni a jótékonysági főzőversenyen, amit a leukémiával küzdő tűzoltó, Rimányi Márk és családja javára rendeztek szombaton. 30 csapat forgatta a fakanalat, és szépen teltek az adománygyűjtő dobozok is.

Jótékonysági főzés Rimányi Márkért

Kora reggel óta sürgölődtek a főzőcsapatok a Szombathely Center parkolójában, tűz gyúlt a bográcsok alatt, izzították a grillt. A tűzoltók mellett a társszervek is küldtek csapatokat, de jöttek nagyvállalatoktól és a médiából is.

Egyed László
"Nagyon pozitív meglepetés, hogy ennyi ember jött össze, és nemcsak azokra gondolok, akik bedobják az adományaikat, hanem maga a tűzoltótársadalom is, egy szívmelengető összefogásnak vagyunk tanúi, hiszen nem csak Vas megyéből, de az ország minden tájáról jöttek hivatásos és önkéntes kollégák, Pápáról, Karcagról, Békéscsabáról, hogy együtt, közösen segítsük ezt a gyógyulási folyamatot."

11 órától lehetett fogyasztani, jöttek is szép számmal, többen éthordóval felszerelkezve. Volt, ahol alig fél órával a nyitás után már a bogrács alját kapargatták. kelendőnek bizonyult a Savaria Fórum csapatának szarvaspörköltje, 11 kg húsból készült vörösborral, sok hagymával, ahogy kell.

Nagy Jácint
"Nagyon szerettünk volna részt venni a Márknak szervezett adománygyűjtésben, van családi oka is, személyes vonatkozása és tapasztalati vonatkozása is a dolognak. Török Tibor megszervezte, hogy jöjjünk el, és főzzünk együtt egy jó kis szarvaspörköltet."

Sült kolbász, lángos, pörkölt és babgulyás, chilis bab és cigánylecsó, halászlé szerepelt az étlapon, de házi süteményeket, palacsintát és grillezett húsokat is lehetett kóstolni.

Horváth Tamás
"Meglepődtünk, hogy ennyien megjelentek, nagyon örülünk neki. 27 csapattal készültünk, végül 30 lett belőle. Rengetegféle ételt tudunk felszolgálni, nálunk csülkös babgulyás van."

Az adagokért tetszőleges összeget lehetett dobni az adománygyűjtő dobozokba. A főzéssel Rimányi Márknak, a Szombathelyi Tűzoltóság szolgálatparancsnokának segítettek, akinél szeptemberben leukémiát diagnosztizáltak. Már túl van a második adag kemoterápián.

Rimányiné Juhász Zsuzsanna
"Ilyenkor nagyon gyenge az immunrendszere, alacsony fehérvérsejtszáma van, de már súrolja a normális határértéket, ilyenkor tölthet itthon egy hetet, majd visszamegy, és kezdődik a következő kör kemó. Négy etapot tervezett a doktor úr kemóból, és utána jönne a csontvelő-átültetés."

Márk jelenleg is kórházban van, felesége, lánya és testvére jött el a rendezvényre. A bevételt a család megélhetésére, gyógyulást segítő táplálékkiegészítőkre, plusz terápiákra fordítják.

Rimányiné Juhász Zsuzsanna
"Döbbenetes, hogy mennyien vannak, döbbenetes az összefogás, Márkot is nagyon meghatotta, és tényleg köszönjük a segítséget, hogy mellettünk vagytok."

Bár szomorú okból jöttek össze ilyen sokan, remek hangulat kerekedett a rendezvényen. Még egy zenekar is felajánlotta, hogy klasszikus magyar rockslágerekkel szórakoztatja a jelenlévőket.

"Engedd, hogy érezzem, hogy szabadabban lélegzzem."

A jótékonysági főzés óriási sikerrel zárult, tetőfokára hágott az adakozókedv - több mint 4 millió forint gyűlt össze, amit a szervezők már át is adtak a családnak.