Hírek

Jótékonysági családi délutánt szerveztek a Derkovits-lakótelepen

2022. november 28., 19:11

Az érdeklődők adventi koszorút, Mikulás- és krampuszfigurát készíthettek együtt, miközben a Tarisznyások zenekar muzsikált. A szervező Derkovits Városrészért Egyesület idén is karácsonyi csomagokat oszt a rászoruló családoknak, ehhez vártak tartósélelmiszer-felajánlásokat.

Jótékonysági családi délutánt szerveztek a Derkovits-lakótelepen


A Derkovits Városrészért Egyesület klubhelyiségébe és a körülötte lévő szabad térre várták a családokat pénteken egy jó hangulatú délutánra. Horváth Soma, a körzet önkormányzati képviselője mondott rövid köszöntőt, majd a Tarisznyások zenekar koncertezett.

Az asztaloknál Mikulás- és krampuszfigurákat készíthettek a gyerekek, valamint kipróbálhatták az AGORA elektromos kisautóit, amelyek szezonban a KRESZ-parkban futnak. Ahogy telt a délután, egyre többen jöttek - a családok örülnek, hogy újra vannak programok a lakótelepen, és megtelik élettel a Derkovits.

Prisznyák Benjámin - elnök, Derkovits Városrészért Egyesület
"Nyár óta ez a harmadik rendezvényünk, próbáljuk beindítani, hogy a családok jöjjenek ki és érezzék jól magukat itt velünk."

A klubhelyiségben színes üveggömbök, karácsonyi figurák és különböző gyertyák sorakoztak az asztalon - kézműves foglalkozást tartottak, adventi koszorút lehetett készíteni, amit aztán hazavihettek. A gyerekek különösen nagy kedvvel dolgoztak, szívesen használták a ragasztópisztolyt, szép díszek születtek a kezük alatt.

Gyarmati Balázsné
"Szalma alapokat a gyerekek és felnőttek saját maguk díszítik a saját elképzeléseik alapján. Volt olyan is, ami kötött volt, arra csak díszeket kellett rakni. Szalagokkal, vagy aki azt nem akar, egyszerűbb díszekkel díszíti."

Ez a délután a közös élményen túl jótékony célt is szolgált: tartósélelmiszer-adományokat vártak, amivel az egyesület nehézsorsú családokat támogat majd. 220-250 háztartásba juthat ily módon segítség az idén is.

Horváth Soma - alpolgármester, a körzet képviselője
"Várjuk azokat az adományokat, amikkel rászoruló családokat szeretnénk segíteni, ezt tíz éve csináljuk képviselőtársaimmal és az egyesülettel, hogy ilyenkor csomagokat osztunk, én is egy csomaggal érkeztem, illetve alpolgármesteri fizetésemből 240 ezer forintot ajánlottam most fel, amivel a családokat segítjük karácsonykor. December végén lesz majd ez az osztás."

A derkovits-i délutánok folytatódnak, a következő program kézműves foglalkozás lesz: téli dekorációt és grincsfát lehet majd készíteni. A pontos időpontot közzéteszik az egyesület Facebook-oldalán.