Hírek

Joskar-Ola Napok

2022. augusztus 15., 18:07

Zenei koncertek mindenféle műfajban, sport- és prevenciós programok, gyerekfoglalkozások, gasztrotér, autós találkozó, no és az elmaradhatatlan vidámpark - körhinták, dodzsem - várta a látogatókat a Joskar-Ola Napokon. Három nap alatt több ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre. Idén a PontMás Alapítvány javára jótékonykodhattak is a fesztiválozók.

 

Joskar-Ola Napok

Dodzsem, többféle körhinta, trambulin - sok-sok játék és valódi programdömping várta a fesztiválozókat a Joskar-Ola Napokon. Nem csak a lakótelepről, de az egész városból jöttek szórakozni.

Tóth Péter
"Itt lakunk a lakótelepen, és minden évben kijövünk, amikor tehetjük, családostul. Kedvenc programok? Elsősorban koncertek és a gyerekeknek a programok."

Kohl Hajnalka
"A családdal jövök ki, a legkisebb gyerekemnek nagyon tetszenek a dolgok, a hinták, a sok játék, az édesség, a kaja. A programok is jók, esténként a fellépők, a táncosok, a zenészek, mindenki jó szuper. Mindig jól érezzük magunkat."

Palotai Szabolcs
"Hát én 31 éve itt lakom. Milyen programok tetszenek legjobban? A konertek nagyon jók voltak, azok mindig nagyon jók voltak."

"Nekünk az a fontos, hogy a lakótelepen egy összetartó közösség legyen."

Két év kényszerű kihagyás után az önkormányzat támogatásával ismét megrendezték a Joskar-Ola Napokat, a helyi alapítvány tagjai önkéntes munkában dolgoztak a szervezésen.

Bakos Ildikó - elnök, Joskar-Ola Alapítvány
"Próbáljuk a legjobb programokat, a legjobb dolgokat mindenki zenei ízlésének megfelelően idehozni a zenét, a táncot, a vidámságot, a gyerekprogramokat, az állatvédelmet, rengeteg programmal várunk mindenkit ebben a három napban."

Jó újra így együtt látni ezt a sok embert, mondta köszöntőjében a polgármester.

Nemény András - polgármester
"Talán pont az ilyen nehéz időkben fontos az, hogy tudjunk önfeledten kikapcsolódni, legyünk együtt, ne a gondokkal foglalkozzunk, hanem egymással, a kisebb közösséggel itt a Joskar-Olán és a nagyobb közösséggel a városban."

Az első Joskar-Ola Napokat 1999-ben rendezték, azóta a karnevál után Szombathelyi második legnagyobb fesztiválává nőtte ki magát.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő
"Az elmúlt nyolc évben fesztivállá nőtte ki magát. Ez köszönhető annak, hogy az itt élő lakók meghívták a barátaikat, rokonaikat, ismerőseiket, és a fesztivál egyfajta ünneppé vált, a találkozások ünnepévé."

"Ölelem és csókolom a szeretőmet."

14 zenekar lépett fel, akik a mulatóstól a rockig mindenféle műfajban játszottak. Bemutatkoztak helyi egyesületek, táncosok is.

Kokas Gergely - a Movement Academy vezetője
"Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, minden évben megtisztelő nekünk, a közönség hatalmas nagy, imádjuk. Köszönjük az alapítványnak, hogy lehetőséget adtak, hogy egyesületünket bemutassuk."

"Megcsinálod? Igen!!"

A Hobbisták jóvoltából ügyességi erőpróbán vehettek részt a gyerekek, immár negyedszer. Változatos akadályokat kellett leküzdeni, minél gyorsabban.

"Szerinted jó lett a versenyed, jó lett az időd? Igen. Önbizalomban nincs hiány. Gratulálok! Adsz egy pacsit?"

Idén jótékonykodhattak is a fesztiválozók: a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány javára tehettek felajánlásokat.

Pohánka Edit - kuratóriumi elnök, PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány
"Nagyon örülünk annak, hogy az autizmus ügye fontos a városnak. De hogy egy városrész is felkarol bennünket. Közös pontunk eddig nem nagyon volt, egy érintett apuka ajánlotta az alapítványunkat, így kerültünk a képbe."

Az alapítvány infópontján kötetlenül lehetett beszélgetni az autizmusról (00:30) és totót is kitölthettek az érdeklődők.

"Több mint 400 ezer forint értékű támogatás gyűlt össze az autista gyermekeket támogató civil szervezet részére."

Végül 200 ezer forint készpénzzel és egy helyben élő kínai üzletember jóvoltából ugyanilyen értékben számítástechnikai eszközökkel gazdagodott az alapítvány.

A fesztivál vasárnap este a Bud Spencer&Terence Hill Emlékzenekar fergeteges koncertjével zárult.