Hírek

Jól kezdték a tavaszi idényt a Haladás VSE sakk szakosztályának csapatai

2024. február 27., 20:41

A rövid téli szünetet követően jól kezdték a tavaszi idényt a Haladás VSE sakk szakosztályának csapatai. Bár a Szuperligában szereplő együttes papírforma vereséget szenvedett a Pakstól, a másik két csapat kiütéses győzelmet ünnepelhetett a legutóbbi bajnoki fordulóban.

Jól kezdték a tavaszi idényt a Haladás VSE sakk szakosztályának csapatai

Nemzetközi tornával indította az évet a Haladás VSE, majd a bajnoki pontvadászat is megkezdődött a szombathelyi sakkozók számára. Az idei szezonban is három osztályban indított csapatot a vasi zöld-fehér egyesület, és valamennyi bajnokságban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. A legutóbbi fordulóban viszont nehéz percek vártak a Hali versenyzőire.

Pergel László - szakosztályvezető, Haladás VSE

A Szuperligában és az NB I-ben a nagyon erős paksi csapatot fogadjuk. Itt úgy gondolom, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbálunk meglepetést okozni. Reményeink szerint négy pontot talán el tudunk csípni a paksiaktól, ha ennél többet tudnánk szerezni az már meglepetés kategória lenne. Elég erősen is érkeztek hozzánk, úgyhogy úgy gondolom, hogy ők az esélyesek, de mi mindent megpróbálunk. NB I-es csapatunk az közel azonos a paksi csapattal, ott egy elég szoros döntetlen körüli eredmény várható.

Végül nem jött össze a remi: a Szuperliga mérkőzésen a bajnoki címre is esélyes Paks ellen csak felvillánasai voltak a Haladásnak. Némethné Lakos Nikoletta értékes döntetlent ért el, de ez is kevésnek bizonyult a meglepetéshez, így 9-2-es vereséget szenvedtek Csonka Attiláék. A másodosztályban a szombathelyiek harmadik számú csapata a Keszthelyt fogadta a Rohonci úton. Az NB II-es Széchenyi-csoportban érdekelt szombathelyi együttes ellen nem sok esélye volt a balatonparti csapatnak: Pergel Bence vezetésével 10-2-es sikert könyvelhetett el a Haladás. Az NB I. Charousek-csoportjának rangadóján viszont borult a papírforma. A vezetőedzők döntetlent vártak, azonban a vasi sakkozók 9-3-as győzelmet ünnepelhettek. A Hali Szuperligában és NB I-ben szereplő együttese a negyedik, míg a másodosztályban induló fiatalokra építő csapat a második helyről várhatja a folytatást.