MNB
MNB - 2

Hírek

Jól halad az új, Városligeti Bölcsőde építése a régi városi strand területén

2022. május 16., 18:38

A munka a tervezettnél hosszabb előkészítés után februárban kezdődött, és már állnak a fő falak. 48 kisgyermek számára lesz itt hely. A beruházás 460 millió forintos uniós, valamint 200 millió forintos önkormányzati forrásból valósul meg. Az új intézmény várhatóan 2023 áprilisától fogadja majd a gyerekeket.

 

Jól halad az új, Városligeti Bölcsőde építése a régi városi strand területén

A több mint 600 m2-es épületben 4 csoportszoba fogadja majd a 48 kisgyermeket. Baba-mama szoba, fejlesztő- és sószoba is helyet kap az új Városligeti Bölcsődében. 1000 m2-es játszóudvar is készül. Telken belül 11 dolgozói, a jobb megközelíthetőség érdekében pedig 14 szülői parkoló is létesül. Az építkezés három hónapja kezdődött, a kivitelezők az ütemezés szerint haladnak.

László Győző – alpolgármester
„Remélem, hogy a következő évtől már a gyerekek birtokba tudják venni az új bölcsődét, ami 48 férőhellyel fog rendelkezni. Több mint 460 milliós uniós támogatással, amihez a város is 200 millió forintot hozzátett, hogy megvalósulhasson ez a beruházás. Nagyon örülünk neki. 15 %-os készültségnél tartunk.”

Állnak már a főfalak, jól haladnak a kivitelezők. A beruházás hiánypótló, hiszen a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény jelenlegi 552 férőhelyére tavaszra már nem, csak őszre tudják fogadni a jelentkezőket. Ráadásul az új bölcsőde helyszíne is ideális a belvárosban élő családok és a kórházban dolgozó anyukák számára is. Az építkezéssel párhuzamosan az eszközbeszerzés is folyamatban van. Az új intézmény új munkahelyeket is teremt.

Sebestyén Bianka – vezető, Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
„13 fő új munkaerő igény fog jelentkezni az intézményünkben, de ebben az épületben nem csak új munkaerőben gondolkozunk, pontosan azért, hogy legyenek olyan szakemberek is, akik már ismerik a működést, tudja hogyan kell bizonyos feladatokat ellátni. Felveszünk 13 új dolgozót, de nem csak az új bölcsődébe, hanem átcsoportosítással, áthelyezéssel, és új dolgozókkal is.”

A Városligeti Bölcsőde szerződésben vállalt befejezési határideje 2023. február közepe, ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő áprilistól vehetik birtokba a kisgyermekek. Már most nagy az érdeklődés az új intézmény iránt a családok körében.