Hírek

Jelmezben temették a farsangot a kőszegiek

2011. március 09., 14:12
Húshagyó kedden, farsang farkán délelőtt a kicsik, délután pedig a felnőttek vonultak végig maskarában a város utcáin. A program utcabállal zárult a város Fő terén. A boltok, vendéglők és a hivatalok többségében is jelmezben fogadták a vendégeket, ügyfeleket.
Jelmezben temették a farsangot a kőszegiek

A böjt előtti utolsó nap a vidámságé volt Kőszegen. Jelmezesek lepték el a város utcáit. A felvonulás hamar interaktívvá vált. A bolondozásba ugyanis a járókelőket és stábunkat is bevonták.

A menetet a szervezők: a Kőszegért Egyesület és a Művelődési Központ társulata vezette. Egy napra utazási irodát alapítottak Líbia Tours néven.

Pócza Zoltán - igazgató, Jurisics Vár Művelődési Központ
"Hűvösebb van, mint bármikor, ezért is jó egy ilyen jelmez. Másrészt érezni a válságot, hogy az embereknek napi problémáik vannak. Ez a mai nap pont azért jó, hogy ebből szakadjunk ki."

Kőszegen már több mint 10 éves hagyomány, hogy Húshagyó Kedden, jelmezben, vidáman temetik a telet, búcsúztatják a farsangot. Ezen a napon Kőszegen a munkahelyeken is jelmezben illik dolgozni. A polgármesteri hivatalban a kőszegi bor népszerűsítését tűzték ki célul. Létrehozták a Borbarát Öreg Tyúkok Egyesületét.

Zalán Gábor - aljegyző, Kőszeg
"Hála Istennek, ma nincsen ügyfélfogadás. A farsang farka nagyon jó napra esik. A munka azért folyt 10.30-ig, és utána öltözött át a hivatal."

A farsang farkán nem csak magukat szórakoztatták a kőszegiek.Számtalan turista érkezett a rendezvényre a városba például Szombathelyről is.

Vörös Zoltán
"Sajnos Szombathelyen ilyen nincsen. Kőszeg úgy áll az ilyen lehetőségekhez, hogy meg is ragadja őket."

A jelmezes felvonulást - a szokásokhoz híven - idén is utcabál követte Kőszegen.