Hírek

Javában zajlik a városban is a Covid oltási akcióhét

2021. november 23., 15:59

A volt SZTK és a MÁV-rendelő környéke egyaránt megtelt érdeklődőkkel hétfő reggel. Az oltakozni szándékozók jelentős része idős, és már a harmadik oltásért jött.

 

Javában zajlik a városban is a Covid oltási akcióhét

Még mindig alacsony az idősek átoltottsága az országban, mintegy 40 százalékuk kéri csak a vakcinát. Az egykori SZTK-nál sokan voltak, többnyire már a harmadik oltásért érkeztek.

Tangli Antalné
“Nem sokat kellett várni, amit kellett várni, az oké volt, legalább levegőn voltunk, megkaptuk a harmadik oltást, nagyon örülök neki!”

Reggel többen jöttek, aztán később csökkent a sorban állók száma. 7 órától 19 óráig nyitva tartanak az oltópontok ezen a héten, regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet jönni.

Kósik Frigyesné
“Unokáim vannak, nem is kevés, hát, úgy gondoltam, én nem akarom őket fertőzni, de fordítva is így volt, és akkor mind a  kettőre eljöttünk, ez a harmadik, és tényleg gyorsan megy, nem panaszkodhat itt senki, mind a három nagyon praktikusan meg van oldva.”

Az oltópontokon kikérdezik a tünetekről, kontaktokról az embereket, így jelentősen csökkentik annak az esélyét, hogy fertőzésre kapja meg valaki az oltást.

Pokron Csaba
“Kettő már megvan, körzetes orvosnő adta be, aztán mondták ,hogy a harmadikat is be kell, hiszen a Cecília a rádióban mondta, hogy minél előbb, mert ennek olyan 6-7 hónap a lefolyási ideje, amíg a szervezetnek, meg a korban is már benne vagyok, 60-adikat töltöm, aztán hát muszáj, az én életemet is, meg hát másoknak, társaimnak az életét is ugye, emberek vagyunk!”

Hétfőn délelőtt sokkal nagyobb tömeg érkezett az akcióra - mondta el a MÁV Rendelő igazgatója. Itt akár másfél órát is kellett várni, hogy valaki sorra kerüljön. Délig 400-an kapták meg az elérhető négy vakcina egyikét.

Kovács Lajos - orvosigazgató - Vasútegészség Nonprofit Kft.  
“Tegnapi nap során mi összesen 700 oltást végeztünk el, ennek döntő része, tehát 550 fölött volt a Pfizer oltás, és körülbelül 100 volt olyan, aki nem regisztrált, és úgy jelent meg itt, és itt történt a regisztrációja, a Moderna követte, körülbelül 100 oltással, és utána a Johnsson és a Sinopharm oltása.”

AstraZeneca a MÁV-rendelőben nincs, de ez harmadik oltásnak nem is javasolt. Az igazgató azt tanácsolja, hogy az idősebb korosztályból minél többen kérjék az oltást, mert a 60 év felettieknél a legmagasabb a halálozási arány.