Hírek

Javában zajlanak a különböző sportágak városi és vármegyei diákolimpiai versenyei

2024. február 08., 19:58

Javában zajlanak a különböző sportágak városi és vármegyei diákolimpiai versenyei, ahol eldől, ki jut az országos döntőbe. Hétfőn az általános iskolás úszók mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket a Fedett Uszodában.

Javában zajlanak a különböző sportágak városi és vármegyei diákolimpiai versenyei

Zsúfolásig megtelt a szombathelyi fedett uszoda: a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel karöltve hirdette meg idén is a diákolimpiai versenyeket.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság

A téli időszakban megszoktuk már ugye az úszás diákolimpia zajlik. Ennek apropója tulajdonképpen az, hogy a költség szempontjából hatékonyan tudjuk megrendezni, hogy a vármegye és Szombathely megye jogú város közösen rendezi meg ezt a rendezvényét. A Városi Diáksport Bizottságnak ez egy nagyon fontos rendezvénye, hiszen tudjuk, hogy nagyon fejlődő ág illetve a Sportiskola részéről nagyon sok gyerek indul, de a megye más helyeiről is érkeztek versenyzők. Az általános iskolák versenyét fogjuk látni a mai nap folyamán és itt, helyezések alapján fognak kijutni majd a gyerekek.

A szervezők célja változatlan: egészséges életmódra, mozgásra szoktatni a gyerekeket, és biztosítani számukra a versenyzési lehetőséget. Szeretnék, ha az iskolások körében minél népszerűbb lenne az úszás, ami a sportág utánpótlás-nevelésében is fontos.

László Győző - alpolgármester

Nem lehet korán kezdeni, hiszen azt mondja a szakma és azt látjuk, hogy a szokás ami rögzül gyermekkorban az utána végigkíséri akár az egész életmódot. Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a sportra szokik rá vagy pedig adott esetben mással tölti a szabadidejét. Én azt gondolom, hogy nagyon hasznos módja a szabadidő eltöltésének, ha sportolnak a gyerekek.

A kiváló hangulatú rendezvényen nem az elért időeredmény számított, hanem a célba érkezés sorrendje. A legeredményesebb versenyzők egyenes ágon jutottak a budapesti országos diákolimpiai döntőbe, amit március 23-án és 24-én rendeznek a Bitskey Uszodában.