Hírek

Jagodics Tamás 2010-es chardonnay-je lett Bük Város Bora

2011. augusztus 01., 16:21

Az idei versenyt is a Gyógy-Bor Napok keretében rendezték meg, amely immár hatodik alkalommal várta a vendégeket zenei, kulturális és gasztronómiai programokkal. A kézművesek mellett neves hazai pincészetek is bemutatkozta az ország szinte összes borvidékéről.

Jagodics Tamás 2010-es chardonnay-je lett Bük Város Bora

Hatodik alkalommal rendezték meg az elmúlt héten a Büki Gógy-Bor Napokat. Bár az időjárás többször is megtréfálta a szervezőket, az utolsó két napban tömeg volt az esti programokon.

A helyiek és a külföldi fürdővendégek mellett Szombathelyről és a környező városokból is egyre több vendég látogat el a programokra. Népszerűségének titka a jó ételek és a finom borok.

Mándli Tibor - tulajdonos, Mándli Borház, Csempeszkopács
"A magyar vendégek a chardonnayt és a szürkebarátot kedvelik, a németek a vörösborokat, kékfrankost és a merlot-t."

A Mándli Pincészet borai második és harmadik helyezést értek el az idei versenyen. Az első díjat, és ezzel együtt a Város Bora címet Jagodics Tamás 2010-es évjáratú charnonnay-ja érdemelte ki.

Jagodics Tamás - bortermelő, Kőszeg
"Külön büszke vagyok rá, hogy végre egy fehérbor nyert. A vörösboraimat jobban ismerték, de ebből látszik, hogy Kőszegen szép fehérborok is teremnek."

Gosztola Anita - szervező, ügyvezető, Bük Tours Utazási Iroda
"Ebből a borból több mint 1000 palackkal vásárol a város, ajánlja a vendégeknek, az ideérkező politikusoknak, és a vendégeink haza is vihetik ajándékként, tehát szuvenírként is szolgál."

A koncertek és gasztronómiai programok mellett sommelier tanfolyamot és borárverést is szerveztek a négy nap alatt.