Hírek

Ittasság és gyorshajtás is okozott közlekedési balesetet a húsvéti hosszú hétvégén

2024. április 02., 16:24

Ittasság és gyorshajtás is okozott közlekedési balesetet a húsvéti hosszú hétvégén, volt olyan eset, amely súlyos sérüléssel járt. Ma reggel pedig a sofőr rosszulléte miatt ütközött parkoló autóknak egy személykocsi.

Ittasság és gyorshajtás is okozott közlekedési balesetet a húsvéti hosszú hétvégén

Gyorshajtás okozott balesetet a Zanati úti körforgalomnál szombaton este. A sofőr a Zanati útról akart ráfordulni a 86-os és 87-es főutak közös szakaszára. A férfi elismerte, hogy túllépte a megengedett sebességet és ez vezetett a pályaelhagyáshoz. Személyi sérülés nem történt.

A belváros felé tartott a Seat, amelyik totálkárosra tört egy parkoló Opelt a Rumi úton. A parkoló autó nekicsapódott egy házfalnak, majd a Németújvár utcába sodródott. A vasárnap reggel történt balesetben megsérült az okozó, aki ittasan vezetett.

A tetejére fordulva, egy ház kerítésének ütközve állt meg a kishaszonjármű, amely vasárnap este a 87-es út felől tartott a Bogáti útra. A sofőr egy balra ívelő kanyarban elveszítette uralmát a jármű irányítása felett, ami vízelvezető árokba hajtott és betonáteresznek ütközött. A kétüléses haszonjármű rakterében egy nő utazott, akit a szombathelyi tűzoltók szabadítottak ki a roncsból. A súlyosan sérült nőt és a két első ülésen ülő, szintén sérült férfit a mentők kórházba szállították. A jármű vezetőjével szemben felmerült az ittasság gyanúja.

A motorossal indulnak kórházba a mentők Gencsapátiban hétfőn. A Hunyadi úton a Szombathely felé tartó Suzuki motorkerékpár elé kihajtott egy Skoda egy névtelen utcából. A motoros vészfékezett és még az ütközés előtt eldőlt a motorral, ami a gépkocsi hátsó részének csapódott. A mentők kórházba szállították a férfit.

Kerekeire állítva a robogó, amelynek sofőrje egy dobozos sörrel a kezében próbált balra kanyarodni a Szent Imre herceg útjára a Rumi Rajki István utcából. Elvétette a kanyart és érintőlegesen egy kocsibejárón álló személyautónak ütközött, majd elesett. Az ittas férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Rosszullét miatt történt baleset kedden reggel a Szőlős utcában. A belváros felé tartott egy személygépkocsi, amely fékezés nélkül belehajtott egy út szélén parkoló másik személyautóba, az pedig érintőlegesen ütközött egy szintén ott parkoló furgonnal. A baleset okozásában vétkes sofőr járműve az úton keresztbe fordulva állt meg. A sofőr semmire nem emlékezett a balesetből, zavartan viselkedett és több, betegségre utaló tünete is volt. A mentők kórházba szállították.