Hírek

Ismét megrendezték a KISZ lakótelepi napokat

2022. szeptember 05., 19:53

A járvány időszakos tilalom után most ismét megrendezték a KISZ lakótelepi napokat. A családias hangulatú eseményen évről évre közel ötszázan vesznek részt a környékbeliek közül. Minden játékot térítésmentesen használhattak a gyerekek, de a bográcsfőző versenyen készült finomságokból is pár száz forintért ebédelhettek meg a látogatók - ezzel sok ezer forintot spórolhattak meg a lakótelepi családok.

Ismét megrendezték a KISZ lakótelepi napokat

“Gyöngyösi lány…dobszerda.”

A Napsugár ovisok műsorával indult az egész napos programsorozat, majd a Gazdag Erzsi Óvoda kis ovisai is megörvendeztették fellépésükkel a közönséget. A megnyitón a polgármester a közösség jelentőségét hangsúlyozta.

Nemény András - polgármester

“Én a közösségekben hiszek, a KISZ lakótelep és a környék, az óvodák igazi közösséget adtak máskor is, ami szerintem több önmagánál, és szerintem a városnak egy közösséget mindig is támogatni kell, és ezekben a nagyon nehéz időkben, ami jön, még inkább a közösség lesz az, ami megtartja az embereket, és biztatok is mindenkit arra, hogy minden módon, minden lehetőséget megragadva járjanak össze, legyenek együtt.”

Kislányával, Lillával érkezett ez az apuka az egyik, közelmúltban épült lakónegyedből. Többen is jöttek az új lakók közül.

Czimmer Márton
“Az ovistársak szülőivel itt találkozunk, a környéken lakó más szülők is megvannak ,akikkel tudunk itt együtt bandázni, meg hát a gyerekeknek is vannak itt ismerősök, akikkel itt tudna szórakozni. - Eddig mi tetszik legjobban neki? - Hát talán ez a mikrofon, ahogy látom!”

A körzet képviselője szerint attól unikális a rendezvény, hogy családias és közvetlen.

Németh Ákos - tanácsnok
“Próbálunk megmaradni egy kis rendezvénynek, ahol itt a környékbeliek kikapcsolódhatnak, élvezhetik még a nyár utolsó napsugarait, ezzel a kis rendezvénnyel búcsúztatjuk el a nyarat, ez már hosszú évek óta hagyomány itt a KISZ lakótelepen és a Százhold városrészen, és azt látjuk, hogy a helyiek nagyon kedvelik ezt a rendezvényt, ingyenességre törekszünk.”

Népszerűek voltak a fajátékokat, a gyerekek ringliseztek, de még versenyszerűen lovagolhattak is ezeken a falovacskákon a kis zsokék, mások inkább labdával célba dobtak. Itt épp halat főztek, de sok más finomság is készült az asztaloknál.

Vörös Pál - elnökhelyettes, alapító - KISZ Lakótelepért Egyesület
“Egy verseny zajlik, hat csapattal, különböző ételekkel, hagyományos halászlé, babgulyás, szalontüdő, aztán ezen túlmenően lesz még csirkepörkölt, hogy azokra is gondoljunk, akik egy kicsit vegák, de mindezt olyan helyzetben tudjuk megvalósítani, hogy rettentő sok támogatónk van már évek óta ebben a nehéz gazdasági helyzetben, elsősorban a Szombathely Megyei Jogú Város, személyesen polgármester úr támogatását élvezve tudjuk megvalósítani

Kisebb-nagyobb cégek, vállalkozások támogatták a rendezvényt. A jó hangulatú programok több száz látogatót vonzottak.

Sümegi Róbert
“Minden évben itt vagyunk, kislányommal, családommal, nagyon jó a rendezvény, a gyerekek mindent kihasználnak, és ami nagyon lényeges, hogy térítésmentes minden, a mai világban fontos, hogy úgy használható minden, hogy nem kell érte fizetni.”
Sümegi Abigél Katalin
“Szívecske van rajta, és ma tartják a szülinapomat. - És azért kaptad ezt a gyönyörű arcfestést? - Igen! - És mit rajzoltak rád? - Szívecskét és lufikat!”

A városrészen nagy gondot fordítanak a közösségszervezésre: a Jászai Mari utcai volt Gyermekek Háza épületében két közösségi tér is elindult, fiatalokat és időseket egyaránt várnak. Egyre több és változatosabb programokra várják a környékbelieket.